Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Olssons hyllning: "Tack vare mamma som jag är här"

Martin Olsson är tillbaka i Premier League. I en intervju med fotbollskanalen.se berättar han bland annat om avancemanget och hyllningen till mamman som gick bort förra året.

- Det är tack vare henne att jag är där jag är, säger han.

Martin Olsson har precis avslutat en känslofylld säsong. I juli, strax innan serien skulle dra i gång, gick hans mamma bort. Martin reste tillsammans med tvillingbrorsan Marcus till mammans hemland Kenya och tog farväl. Ungefär tio månader efter den tunga händelsen kan man konstatera att bröderna har ett väldigt starkt psyke.

Marcus utsågs till årets spelare i Blackburn och i förra veckan spelade Martin tillbaka Norwich till Premier League efter en helt avgörande match mot Middlesbrough på Wembley. Efter slutsignalen gick tankarna direkt till hans mamma.

"Till ära av min mamma"
- Jag hade en tröja på mig till ära av min mamma. På tröjan står det att jag alltid älskar henne och att det är tack vare henne som jag är där jag är i dag, som fotbollsspelare och som människa, säger Martin Olsson till fotbollskanalen.se.

- Min syster Jessica har också haft det väldigt tufft det senaste året men har varit en stor stöttepelare för mig och brorsan under allt som skett.  Jessica följde finalen från USA och därför var det ännu skönare att spela med tröjan för att det betydde mycket för syrran också. 

Nu när det har gått tio dagar och du har fått lite distans - hur är känslorna efter att ni fixade det och tog er tillbaka till Premier League?
- Jag har inte smält det än. Att ta sig upp på det sättet som vi gjorde är tufft, i en sån match på Wembley och efter att vi åkte ur förra säsongen. Det har varit ett tufft år, men efter januari förlorade vi inte en enda bortamatch och sammanlagt blev det kanske tre förluster i den perioden. Vi var värda att gå upp och vi var det bästa laget på Wembley, säger han.

Hur ser du på din säsong?
- Jag är nöjd med min säsong. Det har gått bra. Jag har startat i varje match och kom upp i 50 matcher om man räknar med landskamperna. Sedan blev det något mål och en del assist också vilket självklart är en bonus.

Efter avancemanget till Premier League fick alla spelarna utom Martin Olsson tio dagars ledighet. Vänsterbacken prioriterade en axeloperation i stället för att fira med lagkamraterna.

- Jag gjorde operationen för fyra dagar sedan och det känns bra nu, mycket bättre än jag trodde. Nu har jag fått tillbaka rörelse och kör rehab med lite småövningar. Det ska jag köra i tre veckor och efter fyra ska jag ta av skyddet, börja jogga lite och köra tyngre övningar.

- Det kan ta upp till en månad innan jag är tillbaka, kanske lite längre men läkarna är väldigt positiva till hur fort jag läkt än så länge. Jag ser fram emot att komma tillbaka till Premier League-starten och nästa landskamperna och att jag då kan vara 100 procent frisk när jag spelar match, det har jag inte gjort på flera år på grund av axeln.

Nära klubbyte
I vintras var Martin Olsson nära att byta klubb och det var ovisst in i det sista om det skulle bli en flytt till Swansea eller West Bromwich, men han stannade kvar i Norwich med förhoppningen att spela tillbaka laget till Premier League. Frågan är om han följer med laget till Premier League eller om det kan bli en övergång i sommar? 

- I vintras kom det klubbar från Premier League som ville köpa mig och det var ganska intressant eftersom det var lag från en av världens bästa liga. Nu får vi se vad som händer. Det där sköter min agent Hasan Cetinkaya. Jag har fokus på att att komma tillbaka från min skada.

Blir det ingen semester för dig?
- Jo, jag och brorsan blev bjudna av vår systers man till Champions League-finalen i nästa vecka och sedan åker vi med familjen till USA i några dagar. Det ska bli väldigt skönt.

På tal om Marcus - hur ser du på hans säsong?
- Jag är väldigt stolt över honom. Det har gått väldigt bra som vänsterback också vilket han fick sitt erkännande för när han blev vald till årets spelare framför många andra bra spelare som till exempel gjorde över 20 mål.

Publicerad 2015-06-04 kl 09:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons