Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Olssons säkerhetsåtgärd: "Ville inte riskera EM eller ligaslutet"

Jonas Olsson stod över mot Queens Park Rangers.
En ren säkerhetsåtgärd.
- Man vill ju inte riskera att missa EM, säger han till fotbollskanalen.se.

Beskedet kom under West Bromwichs uppvärmning inför 1-0-segern, där Craig Dawsons slängdes in i startelvan med kort varsel. Enligt rapporterna hade Sveriges landslagsback drabbats av en ljumskskada, men när fotbollskanalen når honom på lördagskvällen har han några lugnande ord att bjuda på.

- Det är ingen större fara med mig. Men vi har spelat många matcher kring påsk, nästan en var tredje dag i snitt. Under torsdagen och fredagen fick jag lite känningar i ljumskarna och då ville vi testa inför QPR-mötet, säger Olsson.

När kroppen inte var ”helt hundra” bestämde han i samråd med läktarteamet att vila vore att föredra.

- Det ska däremot inte vara någon fara nästa match. Snarare var jag i det läget att jag befarade att en sträckning kunde vara på väg. Eller en bristning. Med tanke på avslutningen av ligan – och sedan EM i sommar – vill man inte riskera något då. Ett par dagars frånvaro nu blir så lätt ett par veckor om man är oförsiktig.

Låter som ett klokt resonemang.
- Jag tror det, men samtidigt är det svårt att agera förnuftigt när man väldigt gärna vill spela. Fast som borde jag kunna träna för fullt i veckan, och sedan möter vi Liverpool nästa helg. Jag får sikta på det i stället, säger Olsson.

 

 

 

 

Publicerad 2012-04-14 kl 21:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons