Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Olssons säkerhetsåtgärd: "Ville inte riskera EM eller ligaslutet"

Jonas Olsson stod över mot Queens Park Rangers.
En ren säkerhetsåtgärd.
- Man vill ju inte riskera att missa EM, säger han till fotbollskanalen.se.

Beskedet kom under West Bromwichs uppvärmning inför 1-0-segern, där Craig Dawsons slängdes in i startelvan med kort varsel. Enligt rapporterna hade Sveriges landslagsback drabbats av en ljumskskada, men när fotbollskanalen når honom på lördagskvällen har han några lugnande ord att bjuda på.

- Det är ingen större fara med mig. Men vi har spelat många matcher kring påsk, nästan en var tredje dag i snitt. Under torsdagen och fredagen fick jag lite känningar i ljumskarna och då ville vi testa inför QPR-mötet, säger Olsson.

När kroppen inte var ”helt hundra” bestämde han i samråd med läktarteamet att vila vore att föredra.

- Det ska däremot inte vara någon fara nästa match. Snarare var jag i det läget att jag befarade att en sträckning kunde vara på väg. Eller en bristning. Med tanke på avslutningen av ligan – och sedan EM i sommar – vill man inte riskera något då. Ett par dagars frånvaro nu blir så lätt ett par veckor om man är oförsiktig.

Låter som ett klokt resonemang.
- Jag tror det, men samtidigt är det svårt att agera förnuftigt när man väldigt gärna vill spela. Fast som borde jag kunna träna för fullt i veckan, och sedan möter vi Liverpool nästa helg. Jag får sikta på det i stället, säger Olsson.

 

 

 

 

Publicerad 2012-04-14 kl 21:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER