POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

O'Neills dräpande svar efter Koemans kritik: "Mästare på att skylla ifrån sig"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Martin O'Neill.

Ronald Koeman var kritisk mot att James McCarthy fick spela för Irland. Nu svarar förbundskaptenen Martin O'Neill i ett uttalande.
- Än en gång har Everton-managern, mästartaktikern av att skylla ifrån sig, vevat omkring sig, säger O'Neill.

Ronald Koeman var kritisk mot både Irland och förbundskaptenen Martin O'Neill, såväl som mot James McCarthy för att valdes att spela mot Wales - och skadade sig redan på uppvärmningen.

- James hade en skada när han kom till Irlands samling förra veckan. Vårt medicinska team gjorde såklart Irlands medicinska team uppmärksamma på det. Evertons medicinska team rådde extrem försiktighet, inte bara på grund av den nuvarande skadan men även tidigare skador. Bedömningen av Irlands medicinska team var att det skulle vara en hög risk för James att spela mot Wales. Men såklart James, som är stark, har bestämt sig för att spela för sitt land. När han frågades om han var redo att spela sa han att han kände sig fit och han valdes att starta av Irlands förbundskapten, som i min åsikt vid det gär tillfället inte skyddade spelaren, sa Koeman.

- Uppenbarligen var James inte redo att spela. Han hade bara spelat i två dagar med Irland och det brast under uppvärmningen. Alla dessa omständigheter; han hade bara spelat en match från start 2017, han spelade inte på tre veckor före Wales-matchen. Ur min åsikt hade han behövt minst en veckas full träning med laget för att förklaras fit. Jag talade med James och han behöver ta ansvar för det här, men det är inte första gången, säger Koeman.

Nu svarar Martin O'Neill på kritiken i ett uttalande på det irländska förbundets hemsida. Och förbundskaptenen är hård i sitt svar.

- Än en gång har Everton-managern, mästartaktikern av att skylla ifrån sig, vevat omkring sig i hans kommentarer i dag och kritiserat både mig och James McCarthy. Kanske skulle ett överseende av Evertons försäsongsprogram ge lite upplysning, säger O'Neill.

- James är skötsam och ansvarsfull i sina professionella förberedelser. Kanske, i det här tillfället, skulle det passa Evertons manager och hans medicinska team bättre med en tyst iaktagelse.

Senare svarade Koeman på O'Neills uttalande. Och poängterade att McCarthy startade sin försäsong tre och en halv vecka efter att Irland slagits ut ur EM, inte elva dagar som O'Neill hävdade i sitt uttalande.

Se Koemans uttalande i spelaren ovan.

Publicerad 2017-03-31 kl 23:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå