Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Owen:"Sympatiserar med Suarez"

Foto: AP/Scanpix

Michael Owen och Luis Suarez

Luis Suarez har hamnat i onåd i Liverpool efter att ha varit öppen med att han vill lämna. Nu får han stöd av en som varit i samma situation.

– Man måste göra sitt bästa av de 15 år man jobbar som fotbollsspelare, säger förre Liverpool-spelaren, Michael Owen, till The Telegraph.

Luiz Suarez har varit i blåsväder många gånger förr i sin karriär, men reaktionerna på hans agerande mot Liverpool under sommarens transferfönster har varit enorma. Förutom fans har både tränare, experter och gamla Liverpool-spelare sågat anfallarens agerande.

Nu får dock Suarez stöd, från en före detta Liverpool-spelare.

– Jag sympatiserar med Suarez. Jag säger inte att jag håller med om allt han har sagt och gjort, långt därifrån, men som före detta fotbollsspelare kan jag förstå hans situation, säger Michael Owen till The Telegraph.

– Han är en av världens bästa anfallare, men han kommer troligtvis inte att vinna ligan den här säsongen med dem. Han kommer inte ens få spela Champions League och han har presterat fantastiskt bra för Liverpool. Det är en tuff värld därute, man måste göra sitt bästa av de 15 år man jobbar som fotbollssspelare, fortsätter Owen.

Den före detta engelske landslagsanfallaren tycker också att debatten om klubblojalitet och giriga fotbollsspelare ofta blir för ensidig.

– Det är mycket en stereotyp att fotbollsspelare är giriga. Till exempel kan jag slå vad om att Liverpool inte hade stöttat Suarez på samma sätt (när han varit i blåsväder tidigare) om han inte hade varit så bra som han är, säger Owen.

Michel Owen lämnade själv Liverpool, men menar att han var i en annan situation än Suarez.

– Jag var mycket mer rotad i klubben. Han har bara varit här i två minuter i jämförelse med mig. Han vill istället vidare till den bästa klubb han kan gå till. Men det jag inte förstå är varför han vill lämna om Arsenal är det enda alternativet. När jag lämnade gjorde jag det för Real Madrid under Galacticos-tiden. Jag tog en chansning, herregud vilket lag de hade då. Om Real Madrid skulle buda på Suarez nu skulle jag förstå honom, säger Owen.

Publicerad 2013-08-10 kl 11:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons