POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Özil i långt brev om mötet med president Erdogan: "Handlade om respekt"

Foto: Bildbyrån

Tysklands Mesut Özil fick stark kritik efter bilden han tog med Turkiets president Recep Erdogan.
"Jag vill dela med mig av mina tankar kring det hela", skriver han på Twitter.

Inför VM åt Premier League-stjärnorna Mesut Özil och Ilkay Gündogan - som båda två har turkisk bakgrund - middag med Turkiets president Recep Erdogan. Efter middagen poserade stjärnorna med den ack så kontroversielle presidenten.

Spelarna gav honom klubbtröjor med sina namn, och i Gündogans fall med texten ”Till min ärade president”.

Det tyska fotbollförbundets (DFB) president Reinhard Grindel reagerade kraftigt.

"DFB respekterar och förstår självklart den speciella situationen för våra spelare med utländsk bakgrund. Men fotbollen och DFB står för värden som Ergogan inte respekterar", skrev Grindel på Twitter.

"Därför är det inte bra att våra landslagsspelare låter sig missbrukas för en valkampanj. De båda spelarna har säkert inte hjälpt DFB:s integrationsarbete med den här aktionen".

På Twitter går Özil nu ut med ett brev hur han ser på incidenten.

"Liksom många andra så sträcker sig min bakgrund flera länder. Visserligen växte jag upp i Tyskland men min familj har sina rötter i Turkiet. Under min uppväxt betonade min mamma att visa respekt för varifrån man kommer ifrån - och det är värderingar som jag fortfarande bär med mig", skriver han, och tillägger:

"Bilden hade inga politiska motiv, oavsett vad folk säger. Det handlade snarare om att respekera det högsta ämbetet som finns i Turkiet. Vi pratade bara om fotboll - som vi gör varenda gång vi ses - då han (Erdogan) spelade som ung."

"Det spelar ingen större roll vem som är president - vad som spelar roll är att han (Erdogan) är president, och det är något man får respektera. Det kan vara svårt att förstå men jag skulle ha tagit bilden med honom, oavsett hur det hade gått i förra valet eller i valet innan dess".

Publicerad 2018-07-22 kl 13:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå