Özils svar i första ligastarten på en månad - mål och assist i Arsenals storseger

Mesut Özil gjorde i dag första ligastarten på en månad.
Då stod tysken för ett mål och en assist i Arsenals 5-1-seger.
- Han hjälpte oss med sin kvalitet, säger Arsenal-tränaren Unai Emery till BBC.

Arsenal tog i kväll emot Bournemouth hemma på Emirates Stadium. Då fick Londonklubbens tyske mittfältare Mesut Özil, som under säsongen rapporterats ha en konflikt med tränaren Unai Emery, göra första ligastarten sedan i slutet av januari. Det gav resultat direkt - både för honom och för laget.

Özil smög sig i den fjärde minuten in bakom Bournemouths backlinje och mötte ett inspel i straffområdet av Sead Kolasinac. Tysken var kylig och sköt läckert 1-0. I mitten av första halvlek utökade Arsenal till 2-0. Åter var tysken inblandad med en framspelning till Henrich Mchitarjan som sköt 2-0.

- Jag tror att han är lyckligare med oss. Jag är också stolt över våra spelare. Han hjälpte oss med sin kvalitet, säger Arsenal-tränaren Unai Emery till BBC.

Men Arsenal fick inte fira 2-0 länge. Tre minuter senare reducerade Bournemouth genom Lys Mousset till 2-1. Bournemouth var åter med i matchen, men i andra halvlek visade sig reduceringsmålet inte räcka särskilt långt.

Arsenal punkterade tidigt i andra halvlek mötet. Först slog Laurent Koscielny in ett inspel i straffområdet i mål till 3-1 och därefter ordnade Pierre-Emerick Aubameyang 4-1. Alexandre Lacazette, som hoppade in i den 64:e minuten, var inte sämre än sin anfallskonkurrent och fastställde slutresultatet till 5-1.

- Vi jobbade, precis som i de senaste matcherna, med intensitet. Efter målet vid 2-0, så kunde vi ha fått problem, men jag tycker att vi visade mognad då och fortsatte att trycka på. Det var en bra atmosfär med våra supportrar här också, säger Emery.

Arsenal är numera placerat på fjärde plats i Premier League.

Arsenal: Leno - Papastathopoulos, Koscielny, Monreal - Jenkinson, Guendouzi, Torreira, Kolasinac - Mchitarjan, Özil - Aubameyang.

Bournemouth: Boruc - Clyne, Mepham, Ake, Smith - Ibe, Gosling, Surman, Fraser - Moussett, King.