Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

På väg att bli Klopps första värvning - pappan sätter stopp

Foto: Scanpix

Marko Grujic såg ut att bli Jürgen Klopps första värvning i Liverpool. Fram till att 18-åringens far helt satt sig på tvären.
- Jag tänker inte låta dem förstöra mitt barn! säger han till Blic.

Liverpool såg ut att ha gjort mer eller mindre klart med Röda Stjärnans 18-årige talang Marko Grujic som erbjudits ett femårsavtal av klubben. Enligt engelska rapporter så har Jürgen Klopp nästintill kunnat räkna hem affären, fram tills nu. Spelarens egna far har bestämt sig för att hans son absolut inte ska spela för Liverpool och gör nu allt i sin makt för att stoppa affären. Bland annat ska pappa Goran Grujic ha tagit sonens pass.

- Jag tänker inte låta dem förstöra mitt barn! Folket som styr Röda Stjärnan har alla vänt ryggen till och klubbens ekonomi är dålig. Det är därför vi har pressats i den här situationen. Efter att ha ringt tio gånger om dagen lyckades de övertyga Marko att skriva på ett kontrakt, säger Goran till den serbiska tidningen Blic.

- Vi pratade med folk från Udinese och Anderlecht innan Liverpool kom in i bilden. Jag har beslagtagit hans pass, och jag meddelar här och nu att Marko inte ska någonstans. Han blev världsmästare (U20-VM) och är på väg mot ligatiteln med Röda Stjärnan. Det är bara logiskt att hans prislapp kommer att höjas. Men många människor är ivriga att håva in pengar nu, säger pappan.

En stor anledning till pappans tvekan till den engelska ligan ska vara alla serbiska spelare som åkt över och misslyckats. I intervjun med Blic tar pappan upp flera exempel som fått lämna England som misslyckanden.

- Ingen av våra yngre serbiska spelare har överlevt i Premier League. Bojan Djordjic, Milos Veljkovic, Adem Ljajic, Zoran Tosic, Lazar Markovic, Danilo Pantic. Behöver jag fortsätta lista dem? Ingen av dem har fått chansen att bevisa sig själva. Jag vet att han har kvalitet nog att spela i England, men det är inte rätt liga för honom i dagsläget.

Grujic sitter på ett kontrakt med Röda Stjärnan som sträcker sig över 2018.

Publicerad 2015-12-23 kl 14:37

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER