Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Patrik Andersson scoutade Uniteds nye målvakt: "Har lämnat en rapport"

Målvakten Anders Lindegaard närmar sig Manchester United – och svenske Patrik Andersson har ett finger med i spelet.
- Jag har lämnat en rapport, säger han.

Precis som fotbollskanalen avslöjade i höstas jobbar den före detta svenske landslagskaptenen numera för Alex Ferguson med att rekrytera spelare från den skandinaviska marknaden.

I fallet med Anders Lindegaard har Andersson dock inte varit med i processen från början. Redan när han tillträdde sitt uppdrag under augusti fanns Ålesunds-keepern med på listan över tänkbara inköp från Norden.

- Men jag har varit och tittat på honom i Norge vid något tillfälle och avlagt rapport om honom, säger Andersson till fotbollskanalen.se.

Hur är han som spelare?
- Nu är ju det lite affärshemligheter som jag inte vill dryfta medialt, men allt står i rapporten. Det är positivt att han fått pröva vingarna i den danska landslagströjan, säger Andersson.

Vilken uppgift har du haft kring Lindegaards eventuella övergång?
- I och med att han redan fanns i målvaktspoolen när jag inledde mitt jobb har det bara varit att lämna ett ”second opinion” till United. Sedan har Alex Ferguson och målvaktstränaren Eric Steele sista ordet.

Patrik Andersson förklarar också att de nya reglerna kring hur många spelare i engelska a-lag som måste vara fostrade inom den inhemska fotbollen gör det tuffare för svenska, norska och danska spelare att slå sig in. Minst åtta spelare ur varje trupp måste ha gjort tre år inom klubben före 22 års ålder – vilket ställer extremt höga krav på externa värvningar.

- Ja, övriga spelare måste vara väldigt bra för att konkurrera om resterande platser. Det har blivit ännu mer så inför den här säsongen, säger Andersson.

Hur många finns det inom Skandinavien som upplevs vara tillräckligt skickliga?
- Inte många i dagsläget.

Publicerad 2010-11-20 kl 12:41
Annons
Annons
Annons