Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Pellegrini: ”Enda pressen jag känner är min egen press”

Foto: AP

Manuel Pellegrini

Efter poängtappet mot Hull senast ökar missnöjet med Manchester Citys manager.
Manuel Pellegrini väljer att tona ner kritiken.
- Vi har viktigare saker att tänka på än pressen, säger chilenaren på en presskonferens.

Manchester City har sedan nyår bara vunnit en match i ligan och nu höjs röster om att Manuel Pellegrini bör lämna klubben efter denna säsong. Efter helgens poängtapp, mot Hull på Etihad Stadium, ligger laget sju poäng efter ligaledaren Chelsea. Managern menar dock att han inte känner av någon press av att eventuellt bli avskedad.

- Det är samma svar på samma fråga under de senaste två åren. Den enda pressen är min egen press som jag skapar själv, när jag inte känner att laget spelar bra. Det finns viktigare saker att tänka på än pressen. Vi är i en normal position där vi är involverade i Champions League. Vinner vi imorgon har vi bara en poäng mindre än vid samma tidpunkt i fjol.

Statistiken visar även att City inte har vunnit en enda match sedan Yaya Toure åkte iväg på afrikanska mästerskapen och när Sergio Agüero inte har gjort mål. Pellegrini menar dock att laget inte är beroende av bara två spelare utan av hela laget. Chilenaren passade också på att ge en pik tillbaka åt journalisterna som har kritiserat managerns laguttagningar.

- Varje spelare är viktig för laget. Även om Yaya Toure är borta måste vi vinna utan honom. Gällande Sergio Agüero har alla spelare olika momentum under säsongen. I början av säsongen frågade ni varför Yaya fortfarande spelar och nu säger ni att vi desperat behöver honom för att vinna. Efter det sa ni att det var omöjligt att spela utan Sergio Agüero, men vi vann alla våra matcher under hans skadefrånvaro, säger Manuel Pellegrini på presskonferensen.

Publicerad 2015-02-10 kl 16:28

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER