"Perfekt" kontring av City sänkte Southampton

Manchester City ställdes mot Premier LEagues bästa försvar - och visade hur det ska penetreras.

Gästerna vann med 3-0 efter att ha avslutat med en blixtsnabb kontring fram till 3-0.

Frank Lampard

Southampton har imponerat stort under inledningen av Premier League och tog på söndageeftermiddagen emot Manchester City på hemmaplan.

Första halvlek blev mållös men i City-lägret var det irriterat efter att Sergio Agüero varnats för  filmning efter en situation där argentinaren gjorts omkull bryskt av Fonte efter knappt tio minuters spel.

Det dröjde dock bara sju minuter av andra halvlek innan första målet kom. För blott sunde gången fick Fraser Forster vittja nätet den här säsongen. Sergio Agüero fick bollen til lhöger i Southamptons straffområde och Yaya Toure som stod och viftade utanför straffområdet fick bollen och drog till med ett skott som gick lågt och fick en liten touch på en motståndare och fortsatte in i mål utom räckhåll för Forster.

Med knappt 20 minuter kvar av matchen var dock Yaya Toure delvis ansvarig för att City fick Mangala utvisad. Mittfältaren drällde med bollen varpå Shane Loing satte högsta fart mot mål men stoppades strax utanför straffområdet av Mangala som dock bedömdes ha gått för hårt fram. Mittbacken varnades, för andra gången, och fick därmed rött kort.

Det verkade inte påverka City nämnvärt. I 80:e minuten fick inbytte Frank Lampard bollen strax utanför straffområdet och med ett mycket behärskat avslut satte han bollen utom räckhåll för Forster för 2-0.

City var inte nöjda där. Strax innan 90-minutersmarkeringen satte de igång en kontring som såg ut att komma rakt ur den ofta omnämnda ABC-boken. Lampard  spelade bollen en bit ner på egen plan halva till Jovetic som förlängde till Agüero som hann upp bollen på kvicka fötter och med en sanbb yttersida spelade in till en framrusande Clichy som med ett perfekt avslut dunkade upp bollen i krysset bakom Forster.

3-0-resltatet innebär att City smet förbi Southampton och tog över andraplatsen i ligan.

Publicerad 2014-11-30 kl 16:15