Petad Pedro hjälte för Chelsea – hoppade in och sänkte Bournemouth

Pedro blev petad till förmån för Willian mot Bournemouth.
Då svarade han med att hoppa in och måla i 2-0-segern.

Chelsea-tränaren Maurizio Sarri gjorde i eftermiddag en förändring i sin startelva, i jämförelse med förra ligamatchen, till mötet med Bournemouth på Stamford Bridge. Han valde att starta med Willian på högerkanten i stället för Pedro, som inför matchen var noterad för två ligamål i år.

Trots petningen, så kom ändå mycket att handla om spanjoren den här eftermiddagen. Efter en mållös första halvlek, så ersatte Pedro just Willian i den 65:e minuten och behövde bara sju minuter på planen för att bli målskytt till 2-0, hans tredje mål för säsongen.

Bournemouth tryckte därefter på för ett kvitteringsmål, men kom inte närmare än ett farligt skott utifrån av Ryan Fraser strax efter ledningsmålet. Då tog i stället Eden Hazard vara på en passning av Marcos Alonso och sköt Chelsea till 2-0-seger på Stamford Bridge.

Chelsea går därmed till landslagsuppehåll med fyra raka segrar i Premier League och ställs härnäst den 15 september mot Cardiff i London. För Bournemouths del var det säsongens första förlust och efter uppehållet blir det spel den 15 september mot Leicester på hemmaplan.

Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Luiz, Rudiger, Alonso - Kanté, Jorginho, Kovacic - Willian, Morata, Hazard.

Bournemouth: Begovic - Francis, Aké, Cook - Smith, Gosling, Lerma, Rico - King, Wilson, Fraiser.