Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Petad "Seb" kan lämna Birmingham: "Jobbar inte stenhårt på att stanna"

11å

Birmingham och Sebastian Larsson pratar inte med varandra längre. Svensken har gått petad i en månad. Förhandlingarna är avbrutna och svensken närmar sig nu snabbt ett klubbyte.

- Klart jag är förvånad. Jag har inte fått en enda förklaring. Det känns inte bra att gå från att ha varit ordinarie i fyra års tid till att inte vara intressant längre, säger Sebastian Larsson till FotbollDirekt.se.

ANNONS

- Så tydligt vid sidan av som jag har hamnat så måste jag verkligen fundera över min framtid. Det är nu mycket av min framtid ska avgöras. Mitt nästa kontrakt kan bli det viktigaste jag någonsin skriver.

Du är på väg att lämna Birmingham redan efter säsongen?
- Vi jobbar ju i alla fall inte stenhårt på Birmingham, kan jag säga. Men hur intresset är i från andra klubbar kan jag inte gå in på.

Hans agent Per Jonsson förstärker Larssons hastigt omsvängda situation i en klubb han varit det stora affischnamnet för i flera års tid.
Så sent som i december utsågs Birmingham-svensken till en av Premier Leagues 50 största stjärnor och han har också kommit med i veckans lag.

- Det pågår inga förhandlingar och Birmingham har inte lämnat någon förklaring. Det är otroligt märkligt och helt oacceptabelt, inte minst som Birmingham bara tagit tre av 15 poäng när Sebastian inte fått spela.

ANNONS

Fem Premier League-matcher i följd har Sebastian Larsson, 24, snällt fått sätta sig på bänken.
Inte sedan den 27 februari har han haft en startplats.
FA-cupen den 6 mars är ett undantag, annars har manager Alex McLeish på allra tydligaste vis bestämt sig för att landslagssvensken inte är stjärnan i Birmingham längre - Larsson som har ett kontrakt som går ut i sommar.

- Jag har frågat honom (McLeish), säger Sebastian Larsson. Klart jag har frågat honom men bara fått höra att jag borde ha tålamod. Och det är klart att jag kan sitta på bänken i någon enstaka match men det här är något annat.

- Jag har ju aldrig varit i närheten av den här situationen tidigare och så plötsligt, trots att jag gjort en bra säsong, så är jag inte intressant längre.

Per Jonsson igen på frågan om höga lönekrav kan ha ställt till det:

ANNONS
- Vi har inte haft för höga lönekrav.

Men det har ryktats om 450 000 kronor i veckan - kan inte det ha ställt till det?
- Jag vill överhuvudtaget inte diskutera några summor. Men det är inte pengar det handlar om, det är inte det, även om självklart kronor och ören alltid är en fråga vid ett kontraktsskrivande och Sebastian ska ha betalt det han är värd.

Kan intresse från andra klubbar ha stört - det ryktas ju om bland annat West Ham?
- Inga kommentarer mer än att vi får inte prata med andra klubbar.

Fotbolldirekt.se

Publicerad 2010-04-05 kl 14:54
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto