Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
27v

Pires bekräftar (?) Ljungbergs Arsenal-comeback: "Han är tillbaka"

Foto: Bildbyrån

Nyligen uppgav BBC att Fredrik Ljungberg är klar för Arsenal, som ungdomstränare.
Nu "bekräftar" förre lagkamraten Robert Pires att svensken återvänder till klubben.
- Jag är väldigt glad för "Freddie", säger Pires till ESPN.

Mellan 1998 och 2007 spelade Fredrik Ljungberg för Arsenal, och under den tiden var han bland annat med och vann två Premier League-titlar. Efter att han valde att lägga sina skor på hyllan har han varit tränare i London-klubbens akademi och bland annat coachat Arsenal U15-lag.

Men i februari 2017 blev Ljungberg istället assisterande tränare i Bundesliga-laget Wolfsburg. I september samma år fick han och huvudtränaren Andries Jonker sparken. Därefter har svensken varit utan tränarjobb.

Nyligen, i maj, började det ryktas om att Ljungberg skulle återvända till Arsenal för att ta över klubbens U23-lag och därefter uppgav BBC att 41-åringen är klar som tränare för ett av klubbens ungdomslag.

Ljungberg själv förnekade sedan, i Viasat, att något var klart och hävdade att han inte förde någon "sådan diskussion" med Arsenal. Men nu uppger även ESPN att den tidigare Halmstad-spelaren kommer att återvända till Arsenal som ungdomstränare i sommar. 

ESPN har dessutom intervjuat Ljungbergs tidigare lagkamrat i klubben, Robert Pires, som "bekräftar" nyheten.

- Jag är väldigt glad för "Freddie", för han är tillbaka hos Arsenal, säger Pires.

Fransmannen gillar att klubben satsar på att få in gamla spelare i klubben. Per Mertesacker kommer ta över som akademichef och vidare förväntas tidigare keepern Jens Lehmann få stanna kvar som en del av ledarstaben i A-laget.

- För arvet är det självklart viktigt för klubben att hålla kvar tidigare Arsenal-spelare. Det är därför de har valt "Freddie", Jens Lehmann och Per Mertesacker.

Pires ser även gärna att han själv involveras på något sätt nu när Arsene Wenger lämnat över till Unai Emery på tränarposten i A-laget.

- Jag tror det skulle vara bra för mig om jag blev en del av Emerys stab, och jag hoppas att det skulle vara bra för Emery. Jag skulle kunna vara som en bro mellan honom och spelarna.

Publicerad 2018-06-08 kl 08:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons