POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
3v

PL-domaren fick sparken – efter hånfull video: ”Är inte stolt över mig själv”

Foto: TT

Bobby Madley slutade som Premier League-domare 2018.
Nu berättar han att han i själva verket fick sparken för en hånfull video.
”Jag är inte stolt över mig själv” skriver han i ett långt blogginlägg.

Bobby Madley var domare i det engelska ligasystemet mellan 2010 och 2018, när han valde att lämna sitt uppdrag. I ett uttalande till domarorganisationen i England menade han att det berodde på att han skulle flytta på grund av personliga anledningar.

Nu berättar Madley att det inte var sanningen. I ett långt blogginlägg berättar Madley att han fick sparken på grund av en video som han själv tagit med sin telefon där han gjorde sig lustig över en persons funktionsnedsättning.

”Jag är inte stolt över mig själv. Jag får leva med det här resten av mitt liv. Det förstörde min karriär, mitt rykte och orsakade omätligt skada på mitt familjeliv.” skriver han i inlägget.

Madley menar att videon var ett skämt som han tog efter att han själv fått ta emot hån då han inte ville ställa upp i ett lopp för föräldrar vid en sportdag för hans dotter samt att en nationell tidning hånat honom för hans fysik. I videon menar Madley att han skulle ha en chans att vinna loppet.

När domarorganisationens i England fick vetskap om videon fick Madley sparken och har sedan dess flyttat till Norge med sin partner.

”Jag ångrar att jag tog videon, jag ångrar att jag skickade den och, medan det var ett mörkt skämt, så var det precis det. Ett skämt. Det var inte meningen att håna någon, det var inte meningen att någon annan än personen jag skickade det till privat skulle ta del av det” skriver Madley.

Madley debuterade i PL 2013 och fick döma Community Shield-matchen mellan Arsenal och Chelsea 2017.

Publicerad 2020-01-01 kl 12:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå