Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

PL-klubbarna betalade drygt 800 miljoner till agenter – City toppar

Premier League har släppt siffror på hur mycket klubbarna betalat ut till agenter i samband med spelaraffärer. Manchester City ”leder” ligan med 138 miljoner utbetalda kronor till agenter under ett år.

Det är första gången som Premier League går ut med summor vad gäller klubbarna i ligan och deras utbetalningar till spelaragenter i samband med köp och försäljningar av spelare.

Summorna är från tidsperioden oktober 2008 till september 2009 – det vill säga över de två senaste öppethållandena av transferfönstret.

Sammanlagt har klubbarna betalat hela 70,6 miljoner pund, drygt 811 miljoner kronor, till spelaragenter.

Mest av alla har föga förvånande Manchester City betalat ut. 12 miljoner pund, 138 miljoner kronor har man betalat till agenter i samband med att man har värvat bland andra Emmanuel Adebayor, Carlos Tevez, Joleon Lescott och Gareth Barry.

Näst efter Manchester City är Chelsea stora spenderare med knappt 110 miljoner kronor och Liverpool med knappt 75 miljoner kronor.

Lägsta summan som en klubb har betalat ut till spelaragenter är drygt 5 miljoner kronor, och det är nykomlingarna Burnley som står för den noteringen.

Publicerad 2009-12-01 kl 00:33
Annons
Annons
Annons