POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Pogba av med bindeln - Mourinho bekräftar: "Behöver inte förklara"

Foto: Bildbyrån

Paul Pogba har burit kaptensbindeln tre gånger den här säsongen för Manchester United.
Men det kommer inte bli fler gånger, det bekräftar nu José Mourinho.
- Paul kommer inte att vara vice kapten mer, säger han till Sky Sports. 

Antonio Valencia blev i somras Manchester Uniteds kapten efter att Michael Carrick slutat. Men i hans frånvaro har Paul Pogba fått bära kaptensbindeln i tre matcher den här säsongen.

Men nu är det slut med det. Tidigare under tisdagen rapporterade flera engelska medier, däribland The Times och BBC att Mourinho beslutat sig för att peta Pogba som vice-kapten.

- José Mourinho sa till spelarna att Paul Pogba inte kommer att vara kapten för att han inte representerar vad en kapten är och Manchester United är större än alla, sa en källa inom klubben till The Times.

Det bekräftades efter ligacupmatchen mot Derby av Mourinho själv.

- Sanningen är att jag tagit beslutet att Paul inte längre ska vara vice kapten. Men det finns inga problem alls, säger han till Sky.

- Samma person som beslutat att Paul inte längre ska vara vice kapten var samma person som beslutade sig för att Paul skulle vara vice kapten från början; jag själv. Jag är manager, jag kan ta den typen av beslut. Men det finns inga problem, bara ett beslut jag inte behöver förklara.

Pogba var kritisk till Mourinhos taktik i matchen mot Wolverhampton i helgen, där United bara fick en poäng med sig efter 1-1.

- Jag är inte tränare… men självklart borde det finnas utrymme för ett annat spel, men jag kan inte styra det för jag är en spelare. Det är mitt sätt att tänka, sa Pogba enligt Daily Telegraph.

José Mourinho ska dels vara irriterad över Pogbas uttalande, men även hans insats i matchen. Pogba menade att taktiken var för defensiv för ett lag som Manchester United.

- Vi spelar hemma och vi borde spela mycket bättre mot Wolves. När vi spelar på hemmaplan borde vi attackera, attackera, attackera.

Publicerad 2018-09-26 kl 00:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå