Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Polisen hopplös efter våldsamt Old Firm: ”Det här vansinnet kan inte fortgå”

Ytterligare ett derby spårade ur – på och utanför planen. Nu kräver skotska polisen en förändring.
- Någonting måste hända – det här vansinnet kan inte fortgå, säger Les Gray enligt the Guardian.

På planen spårade derbyt mellan Celtic och Rangers ur, med upprörd stämning och massor av kort. Utanför planen var det värre. 16 personer greps på arenan och upp emot 200 stycken utanför – allt på grund av våld relaterat till matchen. Nu menar skotska polisens ordförande Les Gray att våldet måste få ett slut, och tycker att kommande derbyn ska spelas utan publik.

- Vi har inte pengarna och resurserna för det här. Alla måste sätta sig ned och titta på det här. Någonting måste hända – det här vansinnet kan inte fortgå.

Det här är inte första gången i år som ett derby har fått känslorna att urarta. Bara för några veckor sedan arresterades 229 personer i samband med Old Firm-matchen.

- Vad som händer på planen får genomslag över hela Skottland, på gatorna, pubarna, i hemmen. Man kan inte rättfärdiga det. Det kan inte få fortsätta.

Även skotska fotbollsförbundet har gått ut och riktat skarp kritik mot det som utspelad sig på planen igår, när hela 13 gula kort och tre röda delades ut.

- Det är oacceptabelt. Vi har redan startat en utredning av allt som inträffade och kommer att göra allt i vår makt för att det inte ska upprepas, säger förbundschefen Stewart Regan.

Publicerad 2011-03-03 kl 15:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons