Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Premier League-bevakningen presenteras av

Pontus Jansson opererad - men hoppas på EM: "Kommer att jobba hårdare än någonsin"

Championship

Pontus Jansson har opererat sin ena fotled. 
Därmed lär han missa den kommande VM-kvalsamlingen.
Målet är att han ska vara tillbaka i slutet av säsongen och vara redo inför EM. 
"Jag kommer att jobba hårdare än någonsin för att vara tillbaka så snart som möjligt", skriver mittbacken på Instagram. 

Foto: Bildbyrån.

Sveriges landslagsback Pontus Jansson, till vardags i Brentford, har under senaste tiden haft skadeproblem. Pontus Jansson är den här säsongen noterad för 14 matcher i Championship, men kom senast till spel den 30 december mot Bournemouth i andraligan. Därefter har han varit utanför lagets matchtrupp. 

Nu går Brentford ut med att Jansson har opererat sin ena fotled. Den engelska Championship-klubben skriver att Jansson blir borta en tid, men att målet är att han ska kunna spela igen i slutet av säsongen och vara tillgänglig för spel i EM i sommar. 

"Jag kommer att jobba hårdare än någonsin för att vara tillbaka så snart som möjligt", skriver mittbacken bland annat på Instagram. 

Annons

Pontus Jansson är den här säsongen noterad för 14 matcher i Championship och kom senast till spel den 30 december mot Bournemouth i andraligan. 

Svenska landslaget samlas nästa gång i mars för att inleda VM-kvalet. Då väntar matchspel den 25 och 28 mars mot Georgien respektive Kosovo. Sveriges assisterande förbundskapten Peter Wettergren kommenterar skadan så här:

- Du ska egentligen prata med de i vårt rehabteam. Jag visste om detta men har inte varit i kontakt med honom själv, säger han till Fotbollskanalen. 

Finns det någon oro för mästerskapet och kommande kvalmatcher?
- Vi brukar inte spekulera utan hoppas att det ska gå så bra som möjligt för honom naturligtvis och vi kommer följa utvecklingen och ha täta kontakter med honom.

Jansson spelade i fjol från start i båda Sveriges möten med Portugal, samt hemmamötet med Frankrike och bortamötet med Kroatien i Nations League. 

Annons

Fotbollskanalen har sökt landslagsläkaren Anders Valentin och landslagets performance och medical coordinator Dale Reese. 

Publicerad 2021-01-14 kl 12:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto