Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Portsmouth bekräftar: "Vi förhandlar med Elfsborg - fansen skulle älska James Keene"

I förra veckan avslöjade fotbollskanalen.se att Portsmouth vill ha James Keene.
Nu bekräftar klubben.
- Fansen skulle älska honom, säger tränaren Guy Whittingham

James Keene, 27, fick inte stanna kvar i Djurgården trots att fansen utsåg honom till Årets Järnkamin. Nu ser nästa klubb ut att bli Portsmouth. I förra veckan avslöjade fotbollskanalen.se att League One-laget förhandlar med Elfsborg. Nu bekräftar klubben att man jobbar på att värva anfallaren.
- James är en spelare som fansen skulle älska för han skulle kunna springa i en hel dag och han är bra på att skapa målchanser, säger Guy Whittingham till Portsmouth News.

- Jag tränade honom i Newbury när han var 18 år. Jag tror att han spelade sex matcher och gjorde fyra eller fem mål. Han är den typen av spelare som fansen vill se. Han vill spela i vår klubb om det går att få loss honom. Han är den spelaren som vi vill ha. Han är perfekt för den här klubben.

När avtalet med Djurgården gick ut åkte James Keene till England där han har tränat med Portsmouth. I måndags återvände han till Elfsborg som startade sin försäsongsträning. Guy Whittingham tror att klubbarna kommer överens.
- Vi försöker med några olika alternativ. Det är inte helt enkelt men vi gör allt vi kan. Det pågår förhandlingar och vi försöker få loss honom.

I förra veckan berättade James Keene för fotbollskanalen.se att han inte räknar med spel i Elfsborg nästa säsong, och att han hoppas bli utlånad till Portsmouth.
- Jag har ju två år kvar på kontraktet med Elfsborg och Portsmouth jobbar väldigt hårt på att få loss mig, men det är en del problem i klubben, bland annat med ekonomin. Det blir ett lån i så fall, sa han då.

- Det är ett väldigt bra alternativ att återvända till Portsmouth. Det är League One i England, det är en bra liga och klubben har bra fans. Det blir ju ett lån och om jag gör bra ifrån mig så öppnar det dörrar här i England. Det är ett absolut ett bra alternativ, men vi får se om klubben klarar av att få loss mig. De har sagt flera gånger att det väldigt gärna vill ha mig och att man jobbar på det.

Är det troligt att du spelar i Elfsborg eller i någon annan svensk klubb nästa säsong?
- Om jag ska vara ärlig så förmodligen inte. Jag stänger inga dörrar men förmodligen inte.

Är känslan att det blir Portsmouth?
- I dagsläget känns det så, men jag stänger inga dörrar. Jag har några andra alternativ i England också, jag pratar med några klubbar.

- MLS är också ett alternativ. Jag pratade med en MLS-klubb i går (läs i torsdags), men eftersom det är så nytt så vill jag inte säga något om det. Vi får se vad som händer, men ligan i USA växer.

Publicerad 2013-01-08 kl 13:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons