Portsmouth klart för FA-semifinal - slog ut Larssons Birmingham

PORTSMOUTH-BIRMINGHAM 1-0
67' Piquionne, 70' Piquionne

Krisdrabbade Portsmouth har fått något att glädjas åt. På lördagen slog laget Sebastian Larssons Birmingham med 2—0 i FA-cupens kvartsfinal och är därmed klart för semifinal.

Stor matchhjälte blev Frederic Piquionne som gjorde båda målen inom loppet av tre minuter i den andra halvleken. Först petade den franska forwarden in bollen efter en hörna som Birmingham-försvaret inte lyckades rensa bort, sedan överlistade han målvakten Joe Hart, som lånats från Manchester City, och satte tvåan.

Med tio minuter kvar av matchen jublade Birmingham över en reducering, men trots att reprisen visar att Liam Ridgewells boll var över linjen så dömde domaren bort målet.

Portsmouth, som ligger sist i Premier league och sannolikt kommer att flyttas ner, har tampats med dålig ekonomi under säsongen men har just nu ett konkursskydd utfärdat av Högsta domstolen i Storbritannien.

Publicerad 2010-03-06 kl 16:57