Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Positiv fotboll ska rädda kvar West Bromwich i Premier League

Det är tufft i botten av Premier League men Jonas Olsson är inte bitter. Han tror att West Bromwich klarar sig kvar. Och det ska fixas med attraktiv, publikfriande fotboll.

Jonas Olsson är fortfarande skadad och missade därför tisdagens möte med Manchester United.
- Jäkligt tråkigt, säger Olsson till fotbollskanalen.se och medger också att Manchester United varit hans favoritlag sedan barnsben.

- De är de matcherna man vill spela. Mot United och Liverpool och dem. När man tränar på gymmet och på träningsplanen så pushar man sig för just de här matcherna. Men så här är ju fotbollslivet, konstaterar han.

WBA ligger kvar sist i Premier League men mittbacken ser ingen anledning att deppa.
Det är jämnt och inget lag är i ingenmansland så det kommer att bli en väldigt viktig månad för oss.

Vilka tror du klarar sig kvar av bottengängen?
- Du har Tottenham och Manchester City som är inblandade men det känns väl inte som att de kommer att ligga där i slutändan. Det är ju inte dem som vi kommer att konkurrera med i första hand.

Hur är era chanser?
- Vi ska bara försöka spinna vidare på vår senaste månad. Vi har spelat väldigt bra, framför allt hemma där vi slagit Manchester City, Tottenham och Middlesbrough. Om vi ska klara oss kvar så är nyckeln att vi ska fortsätta ta poäng hemma.

Olsson tycker också att hans West Bromwich spelar en annorlunda fotboll än de andra bottenlagen.
- Vi spelar väldigt attraktiv fotboll men det blir lite uddlöst framåt. Roman Bednar tycker jag har varit duktig. Det är extra viktigt mot lag som United när vi måste lyckas hålla kvar bollen offensivt. Det har blivit mycket så att vi spelar upp den och tappar så att vi måste springa hem direkt.

Hur har det uppmärksammats i England att ni spelar annorlunda?
- Jag tycker att både engelsk media och våra supportrar uppskattar hur vi spelar. I slutändan handlar det om resultatet, men med det spelarmaterialet vi har så är vår största chans att hänga kvar att spela längs marken.

Finns inga krav utifrån att överge publikfrieriet och gröta till sig poängen?
- Nej, vår tränare har varit stark där och nu börjar det bära frukt. Men det har inte varit något snack. Han är backad av både spelartruppen och styrelsen så han sitter säkert. Och som jag tidigare sagt så har vi nog störst chans att klara oss kvar med den här typen av fotboll.

Publicerad 2009-01-27 kl 22:39
Annons
Annons
Annons