Potters svar i krisen - Chelsea besegrade Leeds

Chelsea vann för första gången sedan 15 januari.
Hemma mot Leeds klev Wesley Fofana fram och nickade hem tre poäng.

Det är två lag i kris som ställdes mot varandra på Stamford Bridge under lördagseftermiddagen.

Chelsea har haft stora problem med målskyttet och hade inför matchen inte vunnit sedan 15 januari mot Crystal Palace på hemmaplan. I ligan hade Potters gäng två raka 1-0-förluster.

På tal om 1-0 så var det precis så Javi Gracia inledde sin karriär som Leeds-tränare. Hemma mot Southampton avgjorde Junior Firpo.

Kai Havertz fick ett drömläge att ge hemmalaget ledningen efter en kvarts spel när tysken frispelades av Raheem Sterling men Illan Meslier i Leeds-målet kom ut stort och räddade.

- Havertz måste göra mål. Han gjorde det alldeles för svårt för sig, säger Sky Sports David Richardson.

Kort senare kom Chelsea återigen nära ett ledningsmål. Raheem Sterling slog denna gång passningen till Joao Felix som smällde till. Meslier och Leeds räddades av ribban den gången.

Chelsea fick ingen utdelning under den första halvleken och Leeds växte in i matchen allt mer.

Men i inledningen av den andra halvleken skulle Chelsea till slut spräcka nollan. På en hörna nådde Wesley Fofana högst och nickade in 1-0-mål.

I februari månad gjorde Chelsea endast ett mål, då av Joao Felix. Första målet i mars månad gjordes alltså av Fofana och då passade The Athletic-reportern Liam Twomey på att håna Chelsea.

"Grattis till Wesley Fofana som vinner månadens mål i mars för Chelsea", skriver han skämtsamt på Twitter.

Det var Chelseas första mål på 397 minuter av fotboll.

Fofanas mål blev också matchavgörande och Potter kan för stunden andas ut.

"Chelsea vinner. Det är allt som betyder något", skriver Matt Law på Twitter.

Wesley Fofana var lättad efter segern:

- Vi är i en svår situation men alla i klubben jobbar hårt för att vinna. Målskyttet är inget problem. Alla är anfallare eller försvarare. Idag gjorde jag mål, någon annan dag är det någon annan, säger han till BBC.

Chelsea: Kepa - Fofana, Koulibaly, Badiashile - Loftus-Cheek, Fernández, Kovacic, Chilwell - Felix, Havertz, Sterling.

Leeds: Meslier - Ayling, Koch, Wöber, Firpo - Adams, McKennie - Summerville, Aaronson, Harrison - Rutter.