POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
6v

Premier League kan slå 70 år gammalt rekord

Foto: Bildbyrån.

Premier League är på väg att slå ett 70 år gammalt rekord.
Sportingintelligences Global Sports Salaries Survey (GSSS) förutspår att det den här säsongen kommer att bli en ny rekordsiffra för publiksnitt i ligan. 

Premier League fortsätter att dra mycket folk och den här säsongen kan ett nytt rekord sättas för totalt publiksnitt i ligan. Det nuvarande rekordet är på 38 776 åskådare per match från säsongen 1948/1949, då Portsmouth vann ligan och Newcastle drog mest publik, medan det i år förväntas bli ett snitt på över 39 000 åskådare. 

Efter att samtliga lag hade spelat 16 matcher var publiksnittet på 39 293 åskådare och enligt Sportingintelligences Global Sports Salaries Surveys (GSSS) undersökning kommer snittet även att hamna över 39 000 efter säsongens slut, rapporterar engelska tidningen Daily Mail. 

Enligt tidningen finns det många orsaker till att publiktillströmningen har ökat i Premier League. En anledning är att flera klubbar har större arenor än tidigare, samtidigt som en annan anledning är att fotbollsturismen har ökat till landet och ligan. 

Publicerad 2019-12-15 kl 08:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå