Pressen ökar på Solskjær efter nytt fiasko - United föll mot Watford

Manchester United förlorade stort mot bottenlaget Watford.
Efter ytterligare ett fiasko ökar nu pressen på Ole Gunnar Solskjær - som uppges vara nära att få sparken.
- När man tittar på Solskjaer, han har nästan tårar i ögonen, säger tidigare engelske landslagsspelaren Martin Keown enligt BBC.

Efter elva spelade omgångar har Manchester United redan tappat mark på topplagen i Premier League och senast kommer den engelska storklubben från en klar förlust mot stadsrivalen Manchester City (0-2). Det var med andra ord ett pressat United som under lördagseftermiddagen ställdes mot Watford på bortaplan.

I Raphaël Varanes frånvaro tog Victor Nilsson Lindelöf plats i mittförsvaret tillsammans med Harry Maguire. Mason Greenwood testade positivt för covid-19 innan matchen och saknades, vilket öppnade upp för Jadon Sancho som tog plats till höger på det offensiva mittfältet bakom Cristiano Ronaldo. Nye Watford-tränaren Claudio Ranieri fick klara sig utan Ken Sema som för tillfället dras med en knäskada.

Manchester United såg ut att få en mardrömsstart på Vicarage Road. Redan i sjätte minuten orsakade nämligen Scott McTominay en straff efter att Bruno Fernandes missat en passning på egen planhalva.

David De Gea räddade dock straffen, fast på returen höll sig Kiko Femenia framme och sköt bollen i mål - men straffen gick om. Femenia hade nämligen sprungit in för tidigt i straffområdet. Ismaila Sarr, som missade första straffen, fick chansen på nytt från elva meter - men återigen räddade De Gea.

Watford var det bättre laget efter straffdramat och när matchklockan stod på 28 minuter tog man ledningen. Norrmannen Joshua King höll sig framme framför mål och kunde stöta in ett lågt inlägg till 1-0. Sedan dröjde det inte länge innan det var 2-0.

Ismaila Sarr, som brände två straffar, fick revansch och med ett välplacerat avslut i mål utökade han ledningen på Vicarage Road.

2-0-underläge i paus. Då valde United-tränaren Ole Gunnar Solskjær att göra ett dubbelbyte. Ut gick Marcus Rashford och Scott McTominay, in kom Anthony Martial och Donny van de Beek - vilket gav resultat.

Fem minuter in i den andra halvleken nickade nämligen van de Beek in reduceringsmålet, framspelad av Cristiano Ronaldo. Manchester United tog tag i spelet efter målet och skapade flera kvitteringschanser - bland annat missade Ronaldo ett friläge.

Mitt i kvitteringsjakten åkte Manchester United på ett bakslag. Harry Maguire tappade bollen på egen planhalva och i sekvensen efteråt delade lagkaptenen ut en tackling på Tom Cleverley varpå domaren blåste frispark och gav Maguire sitt andra gula kort.

Trots det numerära underläget fortsatte United att skapa chanser. Bruno Fernandes sköt över i ett bra läge och Ronaldo fick ett mål bortdömt för offside. Watford lyckades dock hålla undan och på övertid utökade Joao Pedro ledningen innan Emmanuel Dennis fastställde slutresultatet till 4-1.

Förlusten var Manchester Uniteds femte för säsongen på tolv matcher och i en haltande tabell ligger man nu på sjunde plats.

- När man tittar på Solskjaer, han har nästan tårar i ögonen. Jag försöker inte kasta det i ansiktet på honom, men han har ett utseende som att när det regnar, så öser det ner, säger tidigare engelske landslagsspelaren Martin Keown enligt BBC och fortsätter:

- Han är en av deras egna, en del av familjen i klubben men de kan inte ignorera att han är en del av problemet. Ett tränarbyte är ofrånkomligt.

Även Alan Hutton var frågande kring norrmannens framtid som United-tränare.

- Vad händer nu med Ole Gunnar Solskjær? United har nått botten, det är allt jag kan säga, säger han enligt BBC.

Pressen ökar nu på tränaren Ole Gunnar Solskjær. Tidigare i veckan rapporterade nämligen Manchester Evening News att United redan har bestämt sig för att sparka norrmannen - frågan klubbledningen funderar över är när det är rätt tidpunkt för hans ersättare att komma in.

Watford: Foster - Femenia, Cathcart, N'Koulou, Masina - Sissoko - Sarr, Louza, Cleverley, Dennis - King.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay, Matic - Sancho, Fernandes, Rashford - Ronaldo.