Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

QPR får nästan en halv miljard i böter - bröt mot Uefa:s regler

Foto: Bildbyrån

Queens Park Rangers tvingas att betala en summa på 40 miljoner pund, motsvarande nästan en halv miljard svenska kronor i böter. Detta efter att man har brutit mot Financial Fair Play-reglerna, skriver The Telegraph.

Queens Park Rangers tvingas att betala böter som baseras på att klubben har spenderat över en halv miljard kronor på värvningar samt att klubbens medordförande, Tony Fernandes, strök över en skuld på 649 miljoner kronor som klubben inte rapporterade om.

Ligaföreningen, EFL har bedömt att klubben brutit mot Financial Fair Play och att klubben därför ska betala ett rekordhögt bötesbelopp om 40 miljoner pund, motsvarande 432 miljoner kronor.

Financial Fair Play handlar om att förbättra den ekonomiska hälsan inom den europeiska fotbollen. Alla klubbar som spelar i Championship tillåts att förlora ca 420 miljoner kronor över en treårsperiod - och ännu mer om de har tillbringat ett eller två av dessa år i Premier League. Om en klubb inte efterlever med bestämmelserna kommer Uefa:s finanskontroll att besluta om åtgärder och påföljd.

QPR:s verkställande direktör Lee Hoos har bekräftat att klubben kommer att överklaga beslutet, skriver QPR:s officiella hemsida.

- Vi är besvikna över beslutet. Vi undersöker för närvarande nästa steg. Innan saken är löst i sin helhet kan vi dock inte lämna ytterligare kommentarer, säger Hoos till klubbens hemsida. 

QPR:s böter anses vara den största någonsin inom sportsammanhang, där man toppar över McLarens böter på 346 miljoner kronor i Formel-1, skriver The Telegraph

Det är också dubbelt så mycket som Manchester City och Paris Saint-Germain fick betala för att bryta Uefas FFP-regler för tre år sedan.

Publicerad 2017-10-25 kl 15:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons