Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

QPR:s ägare hyllar Hitler, Saddam Hussein och sågar demokrati

Queens Park Rangers ägare Bernie Ecclestone kritiseras vida efter sitt uttalande där han bland annat hyllar nazistdiktatorn Adof Hitler.

Bernie Ecclestone har i första hand gjort sig känd som F1-boss, men han är även en av storägarna i den engelska fotbollsklubben Queens Park Rangers. Nu är han i blåsväder efter en rad uttalanden. Bland annat ska han i en intervju med The Times ha hyllat Adolf Hilter.
- Det kanske är fruktansvärt att säga. Men på många sätt var Hitler bra på det sättet att han kunde styra folk, och han var bra på få saker gjorda. Mot slutet kom han vilse, antingen vilseleddes så hade han den (agendan), så han var inte en väldigt bra diktator, säger han.

Han sågar dessutom demokratin i stort:
- Den har inte gjort mycket gott för många länder, det här landet (England) inkluderat. Politiker är för oroade över val. Vi gjorde en fruktansvärd sak när vi stödde idén att göra oss av med Saddam Hussein. Han var den enda personen som kunde styra det landet. Och det var samma sak med talibanerna. Vi går in i länder och utan att ha någon kunskap om kulturer. Amerikanerna trodde antagligen Bosnien var en stad vid Miami. Folk svälter i Afrika.

Hans uttalanden kritiseras nu på många olika håll.

Publicerad 2009-07-04 kl 19:35
Annons
Annons
Annons