Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

QPR:s ägare hyllar Saddam Hussein

Queens Park Rangers ena ägare Bernie Ecclestone är känd för galna, och ofta väldigt politiskt inkorrekta uttalanden. Nu hyllar han Iraks ex-diktator Saddam Hussein.

Bernie Ecclestone är mest känd som en av formel 1-sportens tyngsta namn. För några år sedan köpte han tillsammans med Flavio Briatore Londonklubben Queens Park Rangers. Briatore sa nyligen att han ville värva Italiens före detta förbundskapten Marcelo Lippi till klubben om man går upp till Premier Leauge.

Ecclestones uttalanden brukar vanligtvis ge ännu mer rubriker. Förra sommaren hade han ett uttalande i tidningen Times om Adolf Hitler som gav stora rubriker.
- Han hade förmågan att beordra många människor och han fick saker och ting gjorda, sa Ecclestone då.

Nu väljer han att tala väl en annan ex-diktator – Saddam Hussein.
- Han var någon som kunde stänga av ljuset, han såg till att Irak blev ett stabilt land, säger han till the Guardian.

Engelsmannen Ecclestones förkärlek till diktatorer kan ha en politisk orsak. Han är inte den största förespråkaren för demokrati.
- Om du tittar på demokratin så har den inte gjort mycket nytta för så många länder – inte för det här i alla fall, säger han och syftar på England.

Han har också, i ett samtal om kvinnliga förare i bilsport, hävdat att alla kvinnor borde bära vitt eftersom de var att likna vid hushållsapparater.

Men pengar har han i alla fall. Enligt Sunday Times är han 24 på listan över Storbritanniens rikaste med en förmögenhet på cirka 16 miljarder kronor 2009, detta efter att ha förlorat nästan 10 miljoner på finanskrisen.

Publicerad 2010-10-20 kl 19:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons