Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Ranieri avslöjar hemligheten bakom succén: "Vi gör som de gör i.."

Claudio Ranieri menar att hemligheten som fört Leicester till ligatoppen ligger i hur han förbereder sitt lag inför match.
- Vi gör som de gör i Italien, säger han. 

Efter bortasegern mot Manchester City har Leicester skaffat sig en fem poäng stort försprång i ligatoppen. 

Claudio Ranieri och hans mannar vecka efter vecka motbevisat de som inför säsongen trodde att Leicester skulle vara i den andra änden av tabellen. 

Italienaren menar att han med enkla instruktioner fått spelarna att jobba hårt vilket är nyckeln i den succésaga som The Foxes just nu lever i.

- När jag först pratade med spelarna förstod jag att det var rädda för den italienska taktiken. För en italiensk tränare handlar fotboll om att kontrollera matchen genom att spelarna följer dina direktiv mycket noga. Jag minns att vi kollade på varandra och varken jag eller spelarna var övertygade, säger Ranieri i en intervju med Corriere della Sera enligt Goal. 

Den 64-årige tränaren tänkte om, släppte en del av snacket om den italienska Catenaccion, men behåll samtidigt det italienska sättet att förbereda sig på. 

- Jag sa till spelarna att jag litar på dem och att jag hädanefter skulle hålla mig väldigt kort om det taktiska. Jag gjorde klart för dem att det viktigaste för mig är de kan springa så mycket de bara orkar. Något de alltjämt gör trots att vi kommer allt närmare slutet av säsongen, säger Ranieri och fortsätter: 

- Mina grabbar tränar hårt, men inte så många gånger. I England är matcherna tuffa och de suger musten ur spelarna. Därför är återhämtningen viktigt. Spelar vi på en lördag får spelarna ledigt på söndag. När vi återupptar träningen på måndag är det ett lätt pass som gäller. Vi gör precis som de gör i Italien. 

Det återstår att se om Leicesters  Italien-influerade träningsupplägg räcker hela vägen till den engelska ligatiteln.

Redan till helgen väntar en mycket tuff bortamatch när The Foxes gästar Emirates Stadium för möte med tabelltrean Arsenal.

Omröstning
Kan Leicester gå hela vägen och vinna titeln?
  • Ja, de är det bästa laget i år!
  • Nej, de kommer att falla igenom!
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-02-08 kl 23:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons