POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
5v

Rasistanklagade supportern: "Stoppade bara ner händerna i fickorna"

Foto: Bildbyrån

En man sågs göra rasistiska gester i Manchester-derbyt.
Nu har Daily Mail orden från den man som greps.
”Jag stoppade ner händerna i fickan”, skriver 41-åringen på Instagram enligt den brittiska tidningen.

Manchester United vann mot Manchester City med 2-1 i lördagens derby på Etihad Stadium, men det är inte bara resultatet som hamnat i fokus. 

Det var när Uniteds mittfältare Fred skulle slå en hörna som situationen uppstod. Brasilianaren fick föremål kastat mot sig och spelet avbröts för en stund. I samband med detta sågs även en man göra rasistiska gester mot United-spelarna i en video som spridits på sociala medier.

Mannen greps, misstänkt för rasistiskt förargelseväckande beteende, dessutom har det engelska fotbollförbundet FA inlett en utredning kring händelsen, enligt the Guardian.

Nu skriver Daily Mail att mannen uttalat sig på Instagram om vad som hände.

”Jag stoppade ner händerna i fickan. Jag vet sanningen och jag har redan förklarat för polisen vad jag gjorde så ni får tro vad ni vill”, skriver han enligt tidningen.

Mannens ex-fru har också uttalat sig till Daily Mail och säger att både hon och barnen fått motta dödshot efter händelsen. Man skriver också att mannen tills vidare är avstängd från sitt arbete.

Efter matchen gick Manchester City ut med följande meddelande: 

”Representanter från klubben arbetar med Manchester-polisen för att identifiera individerna. Klubben arbetar även tillsammans med polisen angående de objekt som kastades in på planen.

Klubben har nolltolerans mot all diskriminering och de som är skyldiga till rasism kommer att stängas av från klubben resten av livet".

Publicerad 2019-12-09 kl 12:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå