Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Rekordbud på Premier League-rättigheterna

Medge Consulting ska ha lagt ett bud på motsvarande en miljard kronor för Premier League-rättigheterna i Norden. Samtidigt har inte Canal+ givit upp hoppet om den engelska fotbollen.

Budgivningen kring rättigheterna till Premier League har trissats upp. Den nya och tidigare okända aktören Medge Consulting uppges nyligen lagt ett rekordbud på Premier League.
- Stämmer uppgifterna är det helt enkelt inte marknadsmässiga priser, och vi har svårt att se hur en ny aktör ska kunna räkna hem affären, kommenterar Jonas Eriksson, vd Canal+.

I dagens upplaga av SvD (10/12) publicerades nyheten om att en ny aktör kastat sig in i budgivningen kring rättigheterna till Premier League, som i dagsläget innehas av Canal+ . Medge Consulting uppges ha lagt ett bud motsvarande drygt 100 miljoner euro.

– Vi har tidigare sett hur nya och ibland oväntade aktörer givit sig in i budgivningen och det här är säkert inte heller den sista gången. Vi hoppas självklart kunna fortsätta sända högklassiga Premier League-matcher, kommenterar Jonas Eriksson, vd Canal+.

Det pratas om en prislapp på över 100 miljoner euro?

– Vi har svårt att se att det finns en lönsamhet i en sådan affär om de uppgifterna stämmer, och särskilt hur en ny aktör på marknaden ska kunna räkna hem den. Det är helt enkelt inte marknadsmässiga priser.

Vad händer nu?

– Det här är fortfarande obekräftade uppgifter. Canal+ har sänt Premier League under många år och vi hoppas självklart kunna fortsätta att göra det, jämte våra andra rättigheter.

Enligt norska medier funderar Medge Consulting på att göra en helt exklusiv Premier League-kanal.

fotbollskanalen.se

Publicerad 2009-12-10 kl 15:05
Annons
Annons
Annons