Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Riktar yxan mot Ferguson: "Alla ser hur han beter sig mot domarna"

Foto: Scanpix

Rafa Benitez gräver upp stridsyxan och riktar sina hugg mot Alex Ferguson. Enligt honom är det "uppenbart" att Unitedbossen utövar påtryckningar mot domarkåren.

- Alla ser det, säger Benitez.

Managerduon har en lång historia av att vara osams och det mest kända exemplet ägde rum 2007. Då jobbade Benitez för Liverpool och efter en match ägnade han hela presskonferensen åt att berätta "fakta" kring Alex Ferguson för häpna representanter från medierna. Bland annat hävdade spanjoren att Ferguson är "den ende tränaren som inte kan straffas" för olika verbala påhopp på domare och motståndare.

Nu har bråket flammat upp igen, efter att Alex Ferguson kritiserat just en domare, linjemannen i mötet med Tottenham. Ferguson påstod att denne förvägrat United en straff eftersom han "har en historia" av att döma ofördelaktigt mot klubben. Nu avkräver fotbollförbundet FA Ferguson en skriftlig förklaring kring uttalandena.

- Jag vill egentligen koncentrera mig på mitt jobb, men den första gången jag pratade om Ferguson var det för att försvara min klubb. Jag märkte hur han agerade utan att någon stoppade honom och kände mig tvungen att uttrycka de synpunkterna. Nu kanske alla ser samma sak som jag. Jag vill inte säga mer om det, för allt är redan självklart, säger Benitez till the Times.

- Nu handlar det om vad FA gör åt saken. Vad jag sade 2007 var vad jag tänkte då och nu tänker jag liknande saker igen. Men ansvaret att göra något ligger hos FA.

Publicerad 2013-01-23 kl 11:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons