POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Rios hån mot Hodgsons påstådda talfel: "Vejkaj jag bekymjad?"

Foto: Scanpix

Rio Ferdinand och Roy Hodgson

Hodgson petade honom ur Englands EM-trupp.

Rio Ferdinand svarar med ett hån:

”Vejkaj jag bekymjad, Woj”, skriver United-backen på twitter.

Hans uppenbara felstavning har ingenting med läs- och skrivkunnighet att göra. I stället får man tolka Ferdinands text som en parafras på vad brittiska tidningar skrev när Roy Hodgson tillträdde som förbundskapten för några veckor sedan. Flera tabloider använde sig av liknande bebisspråk som ett lyteskomiskt grepp med syfte att Hodgson skulle ha ett talfel vilket gör att han inte kan säga bokstaven ”r” rent.

Det ursprungliga förlöjligandet fick stort genomslag, och fördömdes av fotbollförbundet FA, som i ett utlåtande deklarerade att medierna gått över gränsen när de gav sig på tränaren på ett så personligt plan.

Men nu väcker alltså Rio Ferdinand liv i saken på nytt. Sedan Hodgson petat honom ur EM-truppen och i stället tagit med John Terry – trots att denne anklagas för att ha smädat Rios bror Anton med rasistiska tillmälen – ger Ferdinand igen.

Han har lagt upp en bild av den engelska flaggan, sig själv plus texten ”Woj, do I look bovered” på twitter. Man får förmoda att det diskvalificerar honom från allt landslagsspel så länge Hodgson är kvar på tränarposten.

Under en presskonferens tidigare på onsdagen, där Englands trupp presenterades, blev Roy Hodgson irriterad när frågan om Ferdinands vara eller inte vara kom på tal.

- Vi har 23 spelare i truppen, vi blickar framåt och det enda ni vill fråga om är en spelare som inte är med, utbrast han enligt TT och fortsatte senare:

- Jag har fattat mitt beslut om Rio Ferdinand på rent fotbollsmässiga grunder. Det var inget enkelt beslut, men jag har påverkats av att han inte spelat så mycket i landslaget på senare tid.

Publicerad 2011-05-16 kl 17:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå