Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
35v

Ris och ros till Eliasson: "Hade vi spelat sjumanna hade han varit värd 230 miljoner"

Foto: Bildbyrån.

Bristol Citys manager har gett sin syn på Niclas Eliasson.´
Och han delar ut både ris och ros till svensken.
- Hade vi spelat sjumanna hade han varit värd över 230 miljoner, säger Lee Johnson till BBC Radio Bristol.

I dagarna intervjuades Bristol Citys manager Lee Johnson av BBC Radio Bristol. Ett av ämnena? Svenske yttermittfältaren Niclas Eliasson. Den förre AIK- och IFK Norrköping-spelaren har svårt att slå sig in i Championship-lagets startelva och fick nöja sig med tre starter och tio inhopp i ligan den här säsongen.

När 22-åringens debutsäsong i England nu är över ger Johnson både beröm och kritik.

- Han är en väldigt fin kille och en bra talang. Jag är nöjd med den värvningen, ur ett långsiktigt perspektiv. Kortsiktigt har han behövt anpassa sig. Det är ett stort steg att komma hit från den svenska ligan, säger Bristol-managern i radiointervjun.

- Han tränar på fantastiskt varje dag, men han är inte riktigt en så bra elvamanna-spelare. Om vi skulle spelat sjumanna så hade han varit värd 20 miljoner pund (över 230 miljoner kronor).

Enligt Lee Johnson väntar en betydelsefull sommar för Eliasson.

- Försäsongen kommer bli viktig för honom. Jag vill verkligen att det ska gå bra för honom, för han är en så underbar kille och så bra i träning, säger managern och fortsätter:

- Men det finns några saker i hans spel som inte riktigt når upp till Championship-nivå. Han behöver bara slipa till de grejerna lite, för han är outstanding när det gäller det som han är bäst på. Han är troligtvis bäst på inlägg i vårt lag, så om till exempel Milan Djuric (199 centimeter lång forward) spelar är han ett bra alternativ.

Lee Johnson är öppen med att man överväger att låna ut Eliasson.

- Vi får se om han slår sig in i laget nu eller om vi bestämmer oss för att låna ut honom i sex månader. Men om vi lånar ut honom blir det definitivt till en klubb i England, för han är en del av vår framtid, säger Bristol-managern.

Bristol City slutade elva i Championship den här säsongen.

Publicerad 2018-05-16 kl 07:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons