Liverpool är lika bra framåt som Manchester City.
I alla fall under de första 45.
På söndagen körde man över Bournemouth – efter tre mål i första halvlek.
- Redan från början spelade vi perfekt, säger tränaren Jürgen Klopp enligt Liverpools hemsida.

Manchester City leder Premier League överlägset och på lagets 18 inledande matcher har man krutat in hela 56 mål framåt. Det är det inget annat lag som ens är i närheten av.

Men faktum är att Liverpool, efter söndagens storseger mot Bournemouth, nu gjort lika många mål som City – om man bara räknar första halvlek. Enligt statistiktjänsten Opta står Liverpool noterat för 19 mål under de första 45 minuterna, 19 av totalt 38.

Mot Bournemouth stod man på nytt för en urstark första halvlek och innan huvuddomare Andre Marriner satt pipan till munnen ledde gästerna med hela 3-0. Uppvisningen inleddes med att Coutinho vek in från vänsterkanten och placerade in 1-0 med högerfoten. Mittbacken Dejan Lovren ökade sedan på innan höstens succéspelare Mohamed Salah stod för trean. Det var egyptierns 20:e mål, sett till alla turneringar, den här säsongen.

I den andra halvleken bevakade Liverpool sin ledning och matchen slutade till sist 4-0 efter att Roberto Firmino spikat slutresultatet.

- Det här är ett väldigt tufft ställe att komma till och om man inte är koncentrerad och fokuserad som vi var i dag är det omöjligt att komma hem med någonting. Redan från början spelade vi perfekt. Jag gillar mixen av tålamod i vissa lägen med att spela med mycket fart i andra. Väldigt bra organisation, försvar, inställning och tanke och det fungerade väldigt bra, säger Jürgen Klopp enligt klubbens hemsida.

I och med segern är Liverpool fortsatt på Champions League-plats i tabellen. Matchen var lagets nionde raka ligamatch utan förlust. Bournemouth återfinns först på plats 16.