Robin Olsen med debut för Everton - föll mot Newcastle

Svensken och Everton-spelaren Robin Olsen fick göra Premier League-debut mot Newcastle.
Då visade sig Newcastles Callum Wilson från sin bästa sida och blev matchhjälte med sina två mål.

När Everton gästade Newcastle under söndagen valde Carlo Ancelotti att ge Robin Olsen chansen från start.

Efter en tämligen händelsefattig inledning fick Newcastle matchen första heta chans efter halvtimmen spelad. Newcastle stack upp i en kontring där bollen till slut hittade fram till Allan Saint-Maximin som kom fri med Robin Olsen. Svensken? Han kom ut, gjorde sig stor och stod för en suverän räddning.

0-0 i paus.

I början av den andra halvleken tilldelades Newcastle straff, en möjlighet Callum Wilson tog hand om. Olsen gick till höger – och Wilson slog bollen nästan mitt i mål. 1-0 för Newcastle.

Med sex minuter kvar att spela utökade Newcastle ledningen då Wilsons avslut tog på Minas ben och tog en båge över Olsen in i mål. Men Everton skulle studsa tillbaka.

Bara minuter senare smällde Dominic Calvert-Lewin in reduceringsmålet fram till 2-1.

Everton, och Robin Olsen, jagade även ett kvitteringsmål då svensken kom upp på en hörna i matchens sista minut. Olsen hoppade för att nicka in bollen men Karl Darlow i Newcastle-målet stod rätt.

Direkt efter blåste domaren av matchen och Callum Wilson blev stor matchhjälte för Newcastle. En helt okej insats från Olsen som inte kunde göra det mycket bättre på de två målen han släppte in.

Newcastle: Darlow - Murphy, Schär, Lascelles, Fernandez, Lewis - Longstaff, Hendrick, Almiron - Wilson, Saint-Maximin

Everton: Olsen - Kenny, Keane, Mina, Nkounkou, Allan, Delph, Doucouré, Gomez, Sigurdsson, Calvert-Lewin.