Robinho och Ireland räddade poängen åt City

Robinho var inblandad i båda målen när Manchester City räddade 2-2 borta mot Newcastle.

Trots en man mindre i 75 minuter tog Newcastle en poäng mot Manchester City. Och det var inte långt ifrån att det hade blivit en trepoängare hemma på St James Park..

Men, i 86:e minuten kvitterade Manchester City efter att Robinho spelade fram Stephen Ireland som kunde sätta kvitteringen bakom Shay Given i Newcastles mål.

Desförinnan hade det börjat tungt för Newcastle. Efter 13 minuters spel var de en man kort och låg under med 1-0 efter att Baye fällt Robinho i straffområdet och blivit utvisad. Brassen satte sedan straffen själv.

Hemmaspelarna protesterade häftigt och att döma av reprisbilderna är det inte omöjligt att de hade fog för sina protester. Protester som inte hjälpte.

Strax innan halvtid kvitterade Shola Ameobi efter att Martins inlägg touchat en City-försvarare och hamnade framför Ameobis fötter.

I 63:e minuten var det dags för Newcastle att jubla igen då Citys mittback Rihard Dunne på ett märkligt sätt gjort självmål efter Geremis hörna. Dunne var helt ohotad men lyckades ändå sätta bollen i eget mål.

Ledningen stod sig sedan till dess att fyra minuter återstod och Ireland utjämnade.

Efter slutsignalen jublade Newcastles tillfällige manager Joe Kinnear.

Publicerad 2008-10-21 kl 00:23