Röda kortet som räddade Spurs - men var det en filmning?

Tottenham spelade med en man mer i 40 minuter mot Hull. Men det krävdes ett kontroversiellt rött kort innan Christian Eriksen kunde ta på sig hjältekostymen och fixa vinsten.

Det var Spurs egenfostrade produkt Jake Livermore, numera i Hull, som öppnade målskyttet när han satte 1-0 mot sin gamla klubb redan efter åtta minuter på KC Stadium. Kvitteringen skulle emellertid komma, men föregicks av en utvisning. Jan Verthongen och Gastón Ramirez gruffade med varandra i början av andra halvlek, och Ramirez utdelade en eftersläng som blev kostsam. Med hjälp av linjemannens bedömning utdelade domaren ett direkt rött kort och Hull reducerades till tio man.

Men frågan är om inte Verthongen bluffade till sig utvisningen. På reprisbilderna såg det ut som att det var belgaren själv som knäade Ramirez, och när denne försökte ge igen tycktes Verthongen falla utan att bli träffad av sparken.

I det läget ökade Tottenham trycket och efter att Christian Eriksen prickat stolpen med en finfin frispark hamnade returen hos Harry Kane. Denne rakade in 1-1 från straffpunkten ungefär och lade därmed grunden för Spurs slutforcering. Men trots idoga försök såg gästerna ut att tvingas resa hem till White Hart Lane med en poäng i bagaget.

Då klev han fram på nytt, Christian Eriksen. I höjd med straffområdeslinjen vände dansken upp med bollen och skickade in ett välplacerat skott i den bortre burgaveln till 2-1.
Tottenham ligger tia i Premier League och Hull parkerar på 16:e plats.
Publicerad 2014-11-23 kl 18:48