Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Rodgers erkänner - ville inte värva Balotelli: "Jag hade inte sista ordet"

Foto: TT

Brendan Rodgers kritiserar Liverpools värvningssystem och erkänner att han inte ville att klubben skulle plocka in Mario Balotelli.
- Jag trodde inte att jag skulle vara annorlunda jämfört med andra tränare som hade haft problem med honom, säger han till Sky Sports.

Tre månader efter att han fick lämna tränarposten i Liverpool berättar nu Brendan Rodgers om den sista tiden i klubben. Bland annat så kritiserar han Liverpools värvningssystem, som innebär att en speciell kommitté har störst inflytande kring alla värvningar.

- Värvningar var ett gruppbeslut, det var verkligen inte någonting som jag hade sista ordet kring. Det är svårt om du vill ha en spelare, för om den spelaren inte står med på listan så får du ta någon annan, säger Rodgers.

Rodgers ville helst se Alexis Sanchez som Luis Suarez ersättare, men fick tillslut Mario Balotelli istället.

- Vi fick inte Alexis Sanchez och det ledde till att Rickie (Lambert) fick mycket press på sig, fast att han inte var redo för det. Så vi var tvungna att ta in någon. Efter Milan-matchen blev jag tillfrågad men jag kände att Mario inte skulle passa in i laget, säger Rodgers.

- Mario har mycket talang. Jag trodde inte att jag skulle bli annorlunda jämfört med hans andra tränare som hade haft problem med honom, men just då hade vi inget val.

Brendan Rodgers säger att ledningen var övertygad om att han skulle kunna förändra Balotelli.

- I slutet av sommaren hade vi svårt att få in den typen av spelare som vi ville ha och ägarna trodde att detta var en spelare som jag kunde utveckla.

- Det slutade inte speciellt bra.   

Publicerad 2016-01-18 kl 10:17

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER