Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Rodgers försvarar Suarez handsmål: "Inte medvetet"

Foto: Scanpix

Luis Suarez i matchen mot Mansfield.

Luis Suarez har fått stor kritik för sitt handsmål mot Mansfield. Brendan Rodgers försvarar dock sin skyttekung.

- Jag håller med domaren som inte tyckte att det var medvetet, säger tränaren till ESPN.

Liverpool kom undan med blotta förskräckelsen i FA-cupmötet med division fem-laget Mansfield. 2-1 blev slutresultatet och Pool är vidare till nästa runda - men det efter ett handsmål från Luis Suarez.

Nyköpte Daniel Sturridge inledde målskyttet i sin debut och sedan utökade Luis Suarez till 2-0. Dock visade reprisbilderna tydligt hur uruguayanen använt sin hand för att ta med sig bollen förbi Mansfieldmålvakten för att sedan rulla in bollen i mål.

Snabbt väcktes kritiken runt om i England men en man står på Luis Suarez sida och det är Liverpooltränaren Brendan Rodgers.

- Jag har just sett situationen igen och det är solkart en hands. Men jag håller med domarteamet om att den inte var medveten, vilket den tydligt inte var, säger tränaren till ESPN.

- Jag pratade med fjärdedomaren efter målet var godkänt och frågade om det var hands, för att jag kunde inte se det själv, och han svarade att det var det. Så uppenbarligen är det olyckligt för Mansfield och tursamt för oss att vi fick målet.

Rodgers ser inte att felet ligger hos Suarez utan att det är upp till domarna att avgöra om målet ska  godkännas eller inte.

- Man ser inte det så ofta och det är inte Luis (Suarez) jobb att bedöma det. Han har gått in i situationen och det har inte varit en medveten hands - bollen studsade upp och träffade handen.

- Det är upp till domarna att att avgöra. Det är därför de får betalt och de är professionella.

En liknande situation inträffade i Serie A under förra året. Då slog Lazios Miroslav Klose in bollen med handen. Men tysken sprang direkt till domaren för att få målet underkänt och så blev det.

Luis Suarez har även använt händerna i matchsammanhang förut. I VM 2010 stoppade uruguayanen ett målförsök från Ghana på mållinjen med sina händer. Straff dömdes och Suarez bestraffades med rött kort.

Publicerad 2013-01-06 kl 22:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons