Rodgers ovetandes om ECL: "Med all respekt, jag är inte säker"

Europa League

Leicester föll mot Napoli och nu väntar spel i Europa Conference League.
Det var inte vad tränaren Brendan Rodgers hade hoppats på.
- Jag ska vara ärlig, jag vet inte ens vad det är för tävling, säger han enligt Goal.

Det var en målrik första halvlek mellan Napoli och Leicester i Europa League. Napoli tog en tvåmålsledning, men engelsmännen tog ikapp och gick till paus med ett oavgjort resultat.

Efter halvtid återtog hemmalaget dock ledningen, och målfesten i första fortsatte inte i andra. 3-2 blev matchens sista mål och Napoli tar alla tre poäng. De får nu kvala till fortsatt spel i Europa League, då Spartak Moskva tog förstaplatsen i gruppen.

För Leicester däremot blev det en tredjeplats, som innebär fortsatt spel i Europa Conference League. För tränaren Brendan Rodgers är det inte helt bekant med den nya tredjedivisionen i Europa-spelet.

- Jag ska vara ärlig, jag vet inte ens vad det är för tävling. Jag fokuserade på Europa League och att vinna gruppen. Eller åtminstone komma tvåa, så med all respekt för tävlingen, jag är inte säker på vad det är. Jag är säker på att jag kommer lista ut det snart nog, säger han efter matchen.

Rodgers var ordentligt besviken över resultatet och sa även efter matchen att han var ledsen för fansens skull. Men hans sympati landade inte väl. På sociala medier har Leicester-supportrar uttryckt en önskan att Rodgers ska lämna klubben.

”Få bort Brendan Rodgers från min fotbollsklubb”, skriver en supporter, medan en annan skriver: ”Bort med Rodgers, ’enough is enough’”.

Publicerad 2021-12-09 kl 22:41