Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Ronaldinho: "Jag var väldigt nära Manchester United"

Foto: SCANPIX

Ronaldinho var väldigt nära att skriva på för Manchester United 2003. Men i sista stund ändrade han sig och skrev på för Barcelona, det avslöjar brassestjärnan för El Enganche.

2003 lämnade David Beckham Manchester United för Real Madrid. Klubben var då mycket nära att värva Ronaldinho från Paris Saint Germain.
- Jag var nästan på väg till Manchester United och bara detaljer behövde sättas på affären, säger brassen till El Enganche.

Men i sista stund ändrade sig Ronaldino. Anledningen var att hans goda vän Sandro Rosell hörde av sig och berättade att han skulle vinna presidentvalet i Barcelona.
- Före erbjudandena kom hade han frågat mig om jag ville spela i Barcelona när de vann valet och blev presidenter. Och jag sa ja, säger Ronaldinho.

- Jag ville spela för Barcelona. När jag skrev på kände jag ingen press, jag kände glädje. Jag hade chansen som alla spelare vill ha, att spela i en fantastisk klubb som Barcelona.

Resten är som man brukar säga historia. Ronaldinho blev en av Barcas mest omtyckta spelare under de fem säsonger han tillbringade i klubben innan han lämnade för Milan.
- Jag hade möjligheten att gå i mina idolers fotsteg. Jag var stolt att spela där Romario, Ronaldo och Rivaldo hade spelat och jag hade chansen att bli Barcelonas nya "R", jag älskade det, säger Ronaldinho.

Publicerad 2014-12-03 kl 12:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons