POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Rooney använde "f-ordet" - utreds av FA: "Jag ber om ursäkt"

Wayne Rooney gjorde ett äkta hattrick.
Sedan svor han som katten framför en tv-kamera – och nu utreds forwarden av förbundet.
- Förlåt, säger Rooney i ett uttalande.

Engelsmannen fixade på egen hand vändningen mot West Ham i Premier League. Vid underläge 0-2 satte han tre raka mål, ett på frispark, ett i spelet, och ett från straffpunkten. Till sist vann United med 4-2.

Men i glädjeruset svallade känslorna uppenbarligen över. Rooney haffades på film när han till synes uttalade det så föraktade ”F-ordet”, vilket föranlett FA att starta en disciplinär utredning.

- Jag ber om ursäkt om mitt firande orsakat upprörda känslor. Särskilt till alla föräldrar och barn som kan ha tittat på matchen, säger Rooney enligt Sky Sports.

Han fortsätter:

- Det var så mycket adrenalin, men så här i efterhand ångrar jag det jag sade i stundens hetta. Det var inte riktat mot någon särskild person, säger 25-åringen.

Enligt reglerna i Premier League får man inte verbalt hota, förolämpa eller håna någon. Det betraktas som olämpligt uppträdande. Men det är ännu så länge oklart om Rooney riskerar något straff, och vilket det i så fall skulle kunna bli.

Tack vare segern leder Manchester United ligan med sju poäng. Tvåan Arsenal fick bara 0-0 mot Blackburn, vilket gör att gapet växer ytterligare.

Publicerad 2011-04-03 kl 18:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå