Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Rooney avslöjar: ”Därför bad jag om att få lämna United”

Foto: AP

Wayne Rooney

I en intervju berättar nu Wayne Rooney om varför han lämnade in en transferansökan i våras.

- Jag var trött på att spela på mittfältet, säger han enligt The Guardian.

Det var en av sommarens stora transferhistorier. Efter att Alex Ferguson överraskande öppet berättat att Wayne Rooney bett om att få lämna klubben kopplades han ihop med flera storklubbar i Europa, främst PSG och sedan Chelsea som lade konkreta bud på Rooney.

Vad som låg bakom Rooneys önskan om att få lämna har hittills varit höljt i dunkel, men nu har han för första gången berättat om varför han ville flytta.

Utan att peka ut legendariske, och numera pensionerade managern, Alex Ferguson så säger Rooney enligt The Guardian att han var trött på att spela mittfältare och att han tyckte att han hade förtjänat en plats i Uniteds anfall.

- Alla visste vilken position jag ville spela på och jag tror att det var därför jag var besviken. Jag blev tillsagd att spela mittfältare och det ville jag inte. Jag hade kommit till en punkt i min karriär där jag var tvungen att vara lite självisk, säger Rooney.

Det är tydligt att relationen med Ferguson var ansträngd och Rooney säger att det har blivit bättre nu och att han trivs i klubben - och är nu mer inställd på att stanna.

- Man kan se att jag spelar och trivs med mitt spel. Jag kommer att fortsätta diskutera med klubben och så få vi se vad som händer, säger Rooney om sitt kontrakt som sträcker sig över nästa säsong också.

Rooneys relation med nye Managern David Moyes, som var den som tränade Rooney när han slog igenom som 16-åring i Everton, har även den beskrivits som ansträngd – men att döma av Rooneys kommentarer så verkar det ha blivit bättre jämfört med hur det var under den sista tiden med Ferguson.

- Moyes har kommit till klubben, han spelar mig i anfallet och jag trivs med det. Jag menar inte att jag inte skulle kliva ner på mittfältet de sista 10-15 minuterna av en match för att hjälpa till att säkra upp. Jag försöker alltid hjälpa laget. Jag kommer inte att vägra spela där. Jag kan spela mittfältare, kanske när jag blir äldre och tappar lite fart i benen, då kan jag spela där.

Rooney säger också att han inte har några problem med att dela strålkastarljuset i anfallet med Robin van Persie.

- Jag menar inte att jag ska vara ensam forward, men en av två stycken.

Publicerad 2013-10-10 kl 07:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons