Rooney hattrickhjälte i ångestmötet - inför ögonen på Allardyce

På läktaren satt Sam Allardyce och kollade in sitt nya lag.
Då slog Wayne Rooney till med ett hattrick - varav ett supermål - för Everton i ångestmötet med West Ham.
- Det är ett av, om inte det bästa, mål jag gjort, säger Rooney till BT Sport om 3-0-målet.

Det var ett ångestladdat möte på Goodison Park när Everton tog emot West Ham. Båda lagen har gått mycket svagt i inledningen av Premier League och finns i botten av tabellen. I Everton är Sam Allardyce på väg att ta över på managerposten och satt på läktaren under onsdagskvällen. 63-åringen fick se sitt nya lag ta en skön seger. Stor hjälte blev Wayne Rooney med tre mål.

Everton fick straff i den 18:e minuten när Dominic Calvert-Lewin petade bollen runt Joe Hart och revs ner. Wayne Rooney tog straffen - och missade. Men anfallaren nickade själv in returen till 1-0.

Tio minuter senare slog Rooney till igen när ett inspel gick igenom hela West Ham-försvaret fram till anfallaren som kunde raka in 2-0 vid den bortre stolpen.

West Ham fick ett gyllene läge att reducera på straff en knapp kvart in i andra. Men Jordan Pickford sträckte ut och kunde styra undan Manuel Lanzinis skott.

Istället kunde Everton punktera matchen i den 66:e minuten. Joe Hart rusade ut från sitt straffområdet och rensade undan bollen. Wayne Rooney uppfattade situationen snabbt och från egen planhalva avslutade anfallaren med en oerhörd precision. 3-0 och hattrick för Rooney.

- Det är ett av, om inte det bästa, mål jag gjort, säger Rooney till BT Sport

Ashley Williams fastställde slutresultatet 4-0 för Everton. På läktaren satt Sam Allardyce och skrattade gott. Tyngre för David Moyes som på tre matcher med West Ham bara tagit en poäng.