Rooney med PL-mål 200 när Everton kryssade

Mål nummer 200 i Premier League.
På måndagen blev anfallsstjärnan den andre spelaren någonsin att nå drömgränsen.

Manchester City var nere rejält i brygga under mötet med Everton på måndagen. Matchens första mål kom nämligen genom gästernas Wayne Rooney, som efter ett inspel från högerkanten kunde stöta in PL-mål nummer 200 - och sitt tolfte mot just City. I och med målet är Rooney nu den andre spelare i ligans historia, tillsammans med Alan Shearer, som nått upp till gränsen 200 mål.

När sedan nyförvärvet Kyle Walker drog på sig två gula kort inom loppet av ett par minuter strax innan halvtid såg det än tyngre ut för hemmalaget.

Men Guardiolas mannar gav sig inte och efter en dålig undanrensning av Mason Holgate landade bollen framför fötterna på Raheem Sterling med knappt tio minuter kvar att spela. Sterling hade inte mycket att tveka på utan drog till med full kraft på volley. Jordan Pickford i målet hade inte en chans och bollen letade sig in i nät invid stolpen.

Manchester City pressade på för ett ledningsmål men slutresultatet skrevs till 1-1 och delad pott. Även Everton drabbades av en utvisning under matchens slutminuter då Morgan Schneiderlin visades ut (andra gula kortet) efter sin satsning mot Sergio Agüero.

De båda lagen står nu på fyra inspelade poäng efter två spelade omgångar.