POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Rooney millimeter ifrån att skära av pulsåder - kunde ha slutat illa

Foto: AP/Viasat

Rooney skadade sig illa mot Fulham.

Wayne Rooney var millimeter ifrån att tvingas sluta med fotboll. Jacket i låret höll på att träffa kroppspulsådern – och det kunde ha gått illa.

- Jag hade tur, säger forwarden.

Den engelske landslagsanfallaren tvingades lämna återbud till VM-kvalmötet med Moldavien på grund av den skada han fick när Manchester United mötte Fulham i Premier League. TV-bilderna visade ett blodigt snitt i ena benet och Rooney bars av på bår från planen. Men inte förrän nu har han berättat hur allvarlig krocken med Hugo Rodallega egentligen var.

- Läkarna sade att om smällen träffat en millimeter åt sidan hade den skadat en artär. Det kunde ha varit mycket, mycket värre, så tack gud att det inte blev så. Jag kunde ha råkat väldigt illa ut och min karriär hade defintivit varit i fara, säger Rooney.

26-åringen måste vila en månad, men sedan räknar han med att bli helt återställd.

- Många brukar kunna svimma med tanke på blodflödet, och doktorerna försökte täcka över mitt ben så att jag inte skulle se alltihop. Men jag sade åt dem att jag ville vara medveten om vad de gjorde. Tack vare deras snabba agerande klarade jag mig från att få bestående men, säger Rooney.

Publicerad 2012-09-09 kl 11:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå