POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONSHIP
2v

Rooney öppnar upp sig: "Jag hade spelproblem"

Foto: Bildbyrån

Wayne Rooney är en av Englands största fotbollsprofiler. 
Men på sidan av fotbollen har 34-åringen haft spelproblem.
- Det kändes inte som riktiga pengar, säger Rooney enligt Daily Mail.

Han är Manchester Uniteds och engelska landslagets främsta målskytt, utöver det har Wayne Rooney vunnit en rad ligatitlar, cuptitlar och även Champions League.

Engelsmannen som bekant är spelande tränare i Derby County berättar dock om en mörk tid utanför fotbollsplanen. Tidigare under karriären har anfallaren haft spelproblem.

Det är i samband med en kampanj mot spelmissbruk som Rooney väljer att berätta hur han själv drabbades.

- Jag var en ung grabb som precis börjat tjäna massvis med pengar. När vi hade bortamatch med United så bodde man på hotell, med England kunde vi bo på hotell 7-10 dagar. Man blev uttråkad och försökte fördriva tiden, då var betting en av sakerna, säger Rooney enligt Daily Mail och fortsätter.

- Det var lätt att betta på telefonen och det kändes inte som riktiga pengar. Det var inte så att jag behövde gå in i en spelbutik där det finns begränsningar om hur mycket man får betta. Innan du hunnit blinka har du hunnit förlora en stor summa. Jag vann i början och tänkte att det var enkla pengar, suget ökar och man förlorar mer och mer.

Rooney berättar att han i dag är spelfri men han minns tiden då det var som värst.

- Jag försökte vinna tillbaka pengarna jag förlorat, jag var där för att representera mitt land och landslag och när man börjar förlora pengar blir man påverkad. Lyckligtvis lyckades jag ordna upp mina problem och jag spelade inte igen. Jag har lärt mig av mina misstag, ju mer du spelar desto mer kommer du förlora. Det är då du kan dras in i en dålig situation.

Publicerad 2020-01-04 kl 08:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå