Rooney stor matchhjälte när United vann

Sunderland stod emot i 66 minuter.
Sedan stal Wayne Rooney showen och ordnade segern åt Manchester United.

Efter 25 minuter hade Ashley Young matchens första stora läge, men förre United-försvararen John O'Shea lyckades få en fot på bollen som senare gick via ribban.

Efter första halvlek byttes Angel Di Maria ut. Louis Van Gaal bytte istället in Adnan Januzaj och det är ännu oklart om det rör sig om en skada eller ett taktiskt byte. Drygt 20 minuter in i andra halvlek blev Radamel Falcao fälld av vad som såg ut att vara John O'Shea, men Wes Brown fick istället se det röda kortet. Wayne Rooney förvaltade straffen säkert och 1-0 till United, vilket också var 29-åringens första mål i Premier League efter nyår.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid stod Rooney rätt efter en målvaktsretur och kunde göra sitt andra mål för dagen. Matchen slutade till slut 2-0 vilket gör att laget placerar sig på en tredjeplats före Arsenal, som har chans att återta positionen vid en seger mot Everton imorgon.

Uniteds startelva: De Gea, Valencia, Smalling, Evans, Rojo, Blind, Herrera, Young, Di Maria, Rooney, Falcao.

Sunderlands startelva: Pantilimon, Reveillere, van Aanholt, Brown, O’Shea, Cattermole, Larsson, Gomez, Johnson, Wickham, Defoe.

Publicerad 2015-02-28 kl 18:07