Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Rooney talar ut – förklarar flyttkravet och hyllar Ferguson

Wayne Rooney har för första gången uttalat sig efter att nyheten läckte ut. Han tonar ner konflikten med Sir Alex Ferguson och förklarar att han vill se United satsa mer.

I går presenterade Sir Alex Ferguson bomben på en presskonferens. Wayne Rooney vill lämna Manchester United. Det har spekulerats i flera olika anledningar, bland annat att Rooney vill se klubben köpa större spelare och att han är osams med managern.
I ett pressmeddelande bekräftar nu Rooney det första och tonar ner konflikten med Ferguson.

Här är Rooneys meddelande:

”Jag träffade David Gill förra veckan och han gav mig inte de löften jag sökte om truppen i framtiden. Då sa jag till honom att jag inte kommer att skriva på ett nytt kontrakt. Jag var nyfiken på att höra vad Sir Alex skulle säga igår och jag blev överraskad av delar av det.

Det är absolut sant, som han sa, att min agent och jag hade ett antal möten med klubben angående ett nytt kontrakt. Under dessa möten i augusti frågade jag om klubben kunde försäkra mig om att man skulle fortsätta locka världsspelare till klubben.

Jag har aldrig haft annat än respekt för Manchester United. Hur skulle jag inte kunna ha det med tanke på dess fantastiska historia och speciellt under de senaste sex åren då jag varit lycklig nog att få vara med.

För mig handlar allt om att vinna titlar, precis som klubben alltid har gjort under Sir Alex Ferguson. Därför tyckte jag att mina frågor var berättigade.

Oavsett senaste tidens problem vet jag att jag alltid kommer att vara skyldig Sir Alex Ferguson otroligt mycket. Han är en suverän manager och mentor som har hjälpt mig och stöttat mig sedan den dagen han värvade mig från Everton när jag bara var 18 år. För Manchester Uniteds skull hoppas jag att han fortsätter för alltid för han är unik och han är ett geni”

Publicerad 2010-10-20 kl 19:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons