Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Rooney varnar sina spelare för den skrämmande stämningen på Celtic Park

Foto: AP

Wayne Rooney

Wayne Rooney har spelat på Celtic Park ett par gånger under sin karriär och känner till den heta stämningen. Inför kvällens match mot Skottland har han förvarnat de yngre spelarna vad som väntar dem.

Ikväll ska England möta Skottland i en träningslandskamp, men det lär nog inte bli speciellt vänskapligt med tanke på den stora prestige som finns mellan länderna.

Eftersom matchen dessutom kommer spelas på Celtic Park så vi kan nog räkna med att ljudvolymen lär störa richterskalan som vanligt.

Wayne Rooney som spelat på Celtic Park ett par gånger under sin karriär vet hur det är och ville förbereda några av de yngre spelarna som t ex Raheem Sterling, Saido Berahino och Ross Barkley vad som väntar dem.

-Jag har pratat med några av de yngre spelarna och sett till att de vet vad som väntar dem, för är du inte det kan du bli överraskad. Det kan vara rätt skrämmande om du inte är van vid det, så jag ville se till att de är redo.

-Det är är ett stort test för oss, jag har spelat här ett par gånger och jag vet att deras supportrar är verkligen med på noterna från första början, säger Rooney enligt The Guardian.

Rooney menar att det både är skrämmande och inspirerande att spela på Celtic Park.

-Alla känner till den här arenan. Supportrarna här har gott rykte att göra det till en hotfull plats. När jag spelat här så fann jag det både skrämmande och inspirerande, det är den typ av atmosfär som du vill uppleva som spelare. Jag ville dela med mig av mina erfarenheter, säger Rooney.

England förbundskapten Roy Hodgson tror att det kan bli en fartfylld och öppen match.

-Jag förväntar mig en typisk match lagen emellan. Båda lagen vill vinna och kommer försöka skapa chanser vilket kan leda till en del kontringsfotboll.

-Det kommer bli en annan typ av match jämfört med kvalmatcherna där vi ofta möter lag som kanske vet att de är sämre än oss och därför försöker få oss frustrerade med defensiv fotboll, säger Hodgson.

Senast Skottland besegrade England var för 29 år sedan, då man vann på Hampden Park med 1-0. Därefter har en match slutat oavgjord och England vunnit två.

Det återstår att se om Skottland kan bryta trenden ikväll.

Publicerad 2014-11-18 kl 11:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons